,,Als de samenwerking van beide kanten komt, ben ik tevreden.” Technisch jeugd-coordinator van Foreholte Kevin Compier kan niet wachten op de uitwerking van de samenwerking tussen de Voorhouters en Ajax, maar tegelijkertijd weet hij donders goed wat hij wil. De tweedeklasser maakte eind september bekend een partnerclub te worden van de Amsterdammers. En daar wil de club de vruchten van plukken.

Compier legt in één adem uit wat het partnerschap gaat inhouden: ,,Het wordt een samenwerking op diverse vlakken. We gaan bijéénkomsten bijwonen die Ajax gaat organiseren. Dan kunnen wij trainers meenemen en die op verschillende technische vlakken scholen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met de onderbouwjeugd? Waar let je dan op? We zijn binnen de vereniging ook bezig om video-analyse te gaan faciliteren, daar gaat Ajax ons mee helpen.”

,,En op we gaan samenwerken op commercieel gebied”, vervolgt de Voorhouter en ex-speler van het vlaggenschip. ,,Ajax gaat zakenrelaties van Foreholte uitnodigen en samenbrengen met hun eigen zakenrelaties. Onze sponsoren profiteren er op die manier dus ook van.”

Connecties
De link met Ajax is bij Foreholte snel gelegd. Zo staan Voorhoutse voetballers als Django Warmerdam en Stan van Bladeren onder contract bij de 33-voudige landskampioen en begon oer-Ajacied Edwin van der Sar eveneens bij de Voorhouters. Daarnaast is oud-Foreholte-speler Fred Arroyo scout bij de Amsterdammers. ,,Via Fred en Ton Arroyo, die ook bij de vereniging betrokken is, is Ajax op ons pad gekomen. We hadden hiervoor een samenwerking met ADO Den Haag, maar zij wilden met minder clubs aan de slag.”

,,Uiteindelijk gaat het om connecties in het leven. Het heeft ons zeker verder geholpen dat er lijntjes zijn met Ajax.”

Daarmee was Ajax nog niet zomaar ‘binnen’ voor de tweedeklasser. ,,We hebben een presentatie gehouden in mei en daarbij alle facetten van de vereniging aangehaald. Dat was Ajax zo goed bevallen, dat we twee weken daarna gelijk hoorde dat ze met ons verder wilden”, kan Compier z’n geluk niet op.

,,We zijn zelfs in de hoogste categorie ingedeeld. Wij zijn daardoor voor alle bijéénkomsten van Ajax uitgenodigd. Een lager ingedeelde partnerclub mag bijvoorbeeld drie meetings in één jaar bijwonen, maar wij zijn voor alles uitgenodigd. En Ajax komt ook naar onze club toe.” Daarmee zit Foreholte in dezelfde schaal als bijvoorbeeld gerenommeerde clubs als Zeeburgia, AFC en Koninklijke HFC.

compier
Tijdens de laatste bijeenkomst met Ajax benoemde Edwin van der Sar, die aanwezig was namens de Amsterdammers, zijn voormalige Voorhoutse club expliciet. ,,Hij was blij dat Foreholte nu ook tot de partnerclubs behoort. Uiteindelijk gaat het om connecties in het leven. Het heeft ons zeker verder geholpen dat er lijntjes zijn met Ajax. Het heeft vooral het proces versneld. Maar we hebben het ook zelf gedaan.”

Als het mes aan twee kanten snijdt is Compier een gelukkig mens. Exceptionele Voorhoutse talenten zullen naar Amsterdam vertrekken. Maar daarnaast wil Foreholte kennisdeling van Ajax ontvangen. ,,Voor mij is het geslaagd als trainers na dit jaar ook van de samenwerking geproefd hebben en het idee hebben dat ze er mee verder kunnen.”

Foto’s: Richard Stavleu en Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)