Eigenlijk waren alle teksten al uitgesproken en de interviews afgerond toen bij het vertrekken uit de bestuurskamer SJC-middenvelder Stef van der Zalm tussen en neuzen en lippen door ineens de vinger op de zere plek wist te leggen. ,,Toen ik vanmorgen opstond, had ik meer het gevoel dat ik deze middag een oefenwedstrijdje ging spelen. Alsof de winterstop nog niet was afgelopen.” Precies met die lamlendigheid stonden de Noordwijkers in het veld tegen ASWH. De bezoekers wonnen overtuigend op de Lageweg: 0-3.

En waar trainer Sjaak Polak na een wedstrijd zijn ploeg bij winst of verlies vaak in bescherming nam gedurende dit seizoen, kon de oefenmeester na zaterdag niet anders concluderen dan dat het slecht was. En daar baalde hij van, zeker omdat hij de matige wedstrijd tegen ASWH niet aan zag komen.

Exemplarisch
,,Donderdag werd er nog uitstekend getraind. Ik heb goede aanvallen gezien, goede goals gezien. Maar nu merkte ik dat het moeizaam ging. Heeft het trainingskamp dan toch teveel kracht gekocht? Ik weet op dit moment nog niet of ze zware benen hadden. Ik zat mij op de bank echt af te vragen wat er aan de hand was. In de omschakeling zag ik jongens kijken naar het spel, in plaats van dat ze reageerden. Dat soort dingen.”

,,Ik heb een slecht SJC gezien. Het leek los zand.”

De bezoekers uit Hendrik-Ido-Ambacht maakten gretig gebruik van het slappe SJC. Al na vijf minuten maakte Nick Slotboom een goal die misschien wel exemplarisch was voor de hele middag. Nadat de behendige Ismail Yildirim na een individuele actie nog de vuisten vond van doelman Björn Haggerty was Slotboom de enige die echt oplette en via de rebound de 0-1 op het scorebord zette.

Debutant Wesley Haasnoot kan net niet bij de bal komen

In de fase daarna was het voor SJC vooral zoeken. Na een kwartier spelen riep Polak zijn middenvelder Tom Broekhuizen naar zich toe om in het met de systemen te gaan schuiven. Waar SJC in een 5-3-2-opstelling begon, kwamen naarmate de wedstrijd  zich verder uitrolde, onder andere nog een 3-5-2 en 3-4-3 langs. Constant op zoek naar grip op de wedstrijd. In fases kwam die er ook, alleen zonder echt grote kansen te creëren. Slechts een diagonaal schot van Demir Strojil van buiten de zestien kwam op het notitieblokje te staan voor rust.

Gif
Na rust kopte, de naar voren gestuurde, Tracey Kapata nog in buitenspelpositie op de paal. Broekhuizen knikte een corner net over, maar heel veel verder kwam de ploeg van Polak niet. Toen ASWH via Yildirim na een uur spelen op 0-2 kwam, de goal kwam nota bene voort uit een ingooi, was de weerstand van SJC definitief gebroken. Via een schitterende loopactie van Lester Pires maakte ASWH het kunstje af: 0-3.

,,Volgende week moet er een tandje bij. Anders gaan we met 18-0 de bietenbrug op.”

,,Het is voor de lezers heel lastig om uit te leggen als je het duel niet hebt gezien. Maar ik miste een bepaald gif om voor die goal te komen, om iets te creëren. Ook in de loopacties, wanneer we de bal niet hadden, het gif om het ASWH moeilijk te maken. Die gasten konden gewoon indribbelen bij ons. Ik heb een slecht SJC gezien. Het leek los zand.”

Bietenbrug
Duidelijke maar faire teksten van Polak. Die direct het boek van de middag dicht wenste te gooien. ,,Ik ben al met volgende week bezig, als we tegen Noordwijk moeten voetbalen. Want deze pot wil ik snel vergeten. Het was gewoon heel slecht. Klaar. Volgende week moet er een tandje bij. Anders gaan we met 18-0 de bietenbrug op. Maar dat tandje erbij komt wel goed, daar ben ik niet bang voor.”

SJC – ASWH 0-3 (0-1) 5. Slotboom 0-1, 61. Yildirim 0-2, 73. Pires 0-3

SJC: Haggerty, Van Toor (63. Van Stijn), Kapata, Berends, Groot, Al Tamimy, Broekhuizen, Strojil (45. Van Dijk), Van der Zalm, El Baouchi, Duindam (45. W. Haasnoot)

Foto’s: Johanna Wever

Lees ook: ‘Spektakel op Sportpark Middelmors eindigt onbeslist: ,,Toch goed Rijnsburg gezien”‘

Interview Jordy Groot
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein