November zal een pittige maand worden voor Ter Leede. De Sassenheimers gaan een reeks in die onder andere leidt langs directe concurrenten in de Hoofdklasse: Noordwijk en Rijnvogels. Die rij van topaffiches voor Ter Leede begon zaterdag al tegen ASWH. Er werd geen vertrouwen getankt in Hendrik-Ido-Ambacht. Ter Leede verloor met 2-0 en zag daarmee de hoop op een eerste periodetitel ook nog eens vervliegen.

,,Het is de maand van de waarheid”, stipt Mike Dam nog eens het belang van de volgende wedstrijden aan. ,,Na de komende reeks wedstrijden weten we exact waar we staan als selectie. We komen ploegen tegen die ongeveer hetzelfde aantal punten hebben als dat wij hebben. Als je wint, pak je gelijk punten op je directe concurrenten. Nu moeten we het laten zien! Het is dus aan ons om te tonen dat wij hoog horen te eindigen dit seizoen. Dat wij gewoon een top-5 of misschien zelfs een top-3 ploeg zijn. Ik heb daar vertrouwen in.”

Ook al is het vertrouwen nog groot bij Dam, hij zal het niet geput hebben uit het bezoek aan ASWH. Vooral de eerste helft ging het moeizaam bij de Sassenheimers. ,,Op basis van die helft heeft ASWH verdiend gewonnen”, vertelt Dam goudeerlijk. ,,We hadden moeite met hun positiespel. In de tweede helft hebben we dat beter opgepakt door zelf hoger druk te zetten.”

Buitenspel
Nadat de Sassenheimers na een uur spelen uit een corner de 2-0 tegen hadden gekregen leek Ter Leede via Mike Dam voor de aansluitingstreffer te zorgen. De goal werd afgekeurd, tot ontsteltenis van de doelpuntenmaker zelf. ,,Ik ben er heilig van overtuigd dat ik geen buitenspel stond. Op het moment van passen stapt die verdediger naar de bal, maar sta ik nog op één lijn met hem. Als ik de bal dan ontvang sta ik inderdaad twee meter achter de laatste verdediger.  Ik ben naar de grensrechter gelopen om te vragen of hij het zeker wist en of het dan een paar centimeter of twee meter buitenspel was. Het enige wat hij zei was ‘geen commentaar’. De scheidsrechter stond zelf te ver weg, die kan het niet gezien hebben. Het was de aansluitingstreffer geweest met nog zo’n 25 minuten te spelen. Maar ja, het zat er gisteren blijkbaar niet in.”

Topklasse-waardig
Ter Leede zag in ASWH een tegenstander die dit seizoen nog mee kan doen om de prijzen. ,,Ik speel nu al drie jaar tegen ASWH en dat is een Topklasse-waardig elftal”, vindt Dam. ,,Zij moeten altijd om de titel spelen. Maar dat kunnen er meerdere dit seizoen. Het leuke aan deze Hoofdklasse is dat iedereen van elkaar kan winnen en verliezen bovenin. Het was lekker geweest als wij dat vandaag hadden gedaan met uitzicht op de komende wedstrijden.”

Dat is voor Ter Leede te beginnen tegen VV Noordwijk komende zaterdag. ,,Dat zal pittig worden maar leuk. Er moet deze week hard en goed getraind worden om klaar te zijn voor Noordwijk”, klinkt Dam strijdvaardig. ,,Ook vlak na ASWH staan alle neuzen alweer dezelfde kant op om Noordwijk thuis te ontvangen. Het is leuk dat er een derby aan zit te komen. Ik heb overigens nog nooit van Noordwijk verloren, laten we dat zo houden.”

ASWH – Ter Leede 2-0 (1-0)
26. Olijfveld 1-0, 58. Mulder 2-0

Ter Leede: Constantin, Boelee, Kewal, Bayram, Kappenberg (76. Arroyo), Bok (46. Van der Kooye), Dam, Ammerlaan, Ait-El-Houssi (76. Den Breejen), Van der Lans, Stijn

Tekst: Frank Venema

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)