Roy Rondeltap zocht na Noordwijk – VVOG (6-1 winst, red.) een plekje op de trap van de tribune van Sportpark Duinwetering. Rust dronk hij een blikje fris naar binnen. Hij keek hoe Emiel Wendt z’n woordje deed voor het journaille, hoe Denzel James z’n doelpunt besprak en hoe trainer Kees Zethof z’n visie gaf over het dominante spel van de derdedivisionist.

Bij het aanvragen van zijn naam, leek de doelman een beetje te schrikken. ‘Ik? Interview?’, zag je hem denken. Zonder er zelf veel stil te staan bij het proces, is Rondeltap uit de schaduw aan het stappen van de namen die hem voorgingen. Van de Peter Messemakers en de Mustafa Amezrine’s.

‘Meevoetballende keeper’
Die laatstgenoemde was tot een jaar geleden zijn grote concurrent. Na de breuk tussen die doelman en vv Noordwijk pakte Rondeltap z’n plek. In het huidige seizoen bestaat er geen twijfel meer over wie de nummer één is onder de lat op Sportpark Duinwetering. ,,Als reserve heb je nooit vrede met je plek, maar ik kon er wel mee leven. Ik wist dat er ooit een kans zou komen. Die heb ik gepakt”, kijkt de goalie terug op vorig seizoen.

Met de 25-jarige doelman heeft Noordwijk weer een keeper te pakken in dezelfde lijn als Amezrine. Een doelbewaker die ook graag ‘meevoetbalt’. ,,Ik vind het niks om een bal zomaar de diepte in te rossen. De jongens voor mij weten dat ook.”

,,Twee vrienden stonden achter de goal. Af en toe keken we elkaar aan en stonden we te lachen of zeiden we even wat tegen elkaar.”

De club koos met de oud-keeper van Barendrecht expres voor een dergelijk type. Een doelman waarbij de opbouw gelijk van start kan gaan. ,,Ik ben geen keeper die alleen op z’n lijn blijft staan en van de honderd schoten er negenennegentig pakt en daarna wel verder kijkt wat de eindstand is. De club houdt van mooi voetbal. Ook onder Dogan Corneille, werd er al gespeeld met een meevoetballende goalie.”

Lachen
Het mooie voetbal wat Noordwijk al sinds jaar en dag pretendeerde te spelen, kwam er zaterdag in de eerste helft tegen VVOG op een briljante manier uit. In 45 minuten werden de bezoekers volledig murw gespeeld. Ook Rondeltap genoot daarvan.

,,Mijn ouders, broer, vriendin en een paar vrienden waren op de club aan het kijken. Twee vrienden stonden achter de goal. Af en toe keken we elkaar aan en stonden we te lachen of zeiden we even wat tegen elkaar. Als je scoort als team, geniet je even met elkaar.”

De relaxtheid spat er vanaf bij Rondeltap. Bij de enige tegengoal in de wedstrijd, kon de 25-jarige doelman niks worden verweten. En ook toen hij even onder druk kwam te staan van een paar Harderwijkse aanvallers, koos Rondeltap alsnog voor de voetballende oplossing.

,,We houden elkaar alle vier scherp.”

Aan dat soort momenten valt te merken dat zijn plekje onder de lat steeds vaster komt te staan bij vv Noordwijk. Een fijne conclusie voor hemzelf. Een mindere voor zijn concurrenten Aron Wijsman, Mike van Vliet en Ruben de Miranda. Van haat en nijd onder de keepers is overigens absoluut geen sprake.

,,We hebben een leuk keepersteam. We kunnen goed met elkaar opschieten. Dit jaar is Mike (Van Vliet, red.) erbij gekomen van DOSR. Het is voor hem een aardige stap van een tweedeklasser naar een derdedivisionist. Maar hij is echt talentvol. We houden elkaar alle vier scherp.”

Hoge ogen
Met Rondeltap op de goal geniet Noordwijk in ieder geval van een goede start in de Derde Divisie. ,,Wij zijn afgelopen seizoen gepromoveerd en elke club zou daarna zeggen: ‘we moeten zorgen dat we erin blijven’. Wij hebben direct gezegd dat we hoge ogen willen gooien. Het is nu mooi dat het zo goed gaat. Maar we moeten later in dit seizoen pas gaan kijken waar we toe in staat zijn.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Wendt verlengt contract met twee seizoenen bij vv Noordwijk’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA