Niek Oosterlee is na het seizoen hoofdtrainer af bij Rijnsburgse Boys. Het bestuur van Rijnsburg besloot eerder deze week, in overleg met de Alphenaar, dat de wegen aan het eind van het seizoen gaan scheiden. ,,Zeven jaar is een lange tijd in de voetballerij.”

Het voelde allemaal wat vreemd aan op de Middelmors. Op het veld hadden de Uien zich te kijk laten zetten door het Ermelose DVS ’33 (0-4) en terwijl Oosterlee in de kleedkamer zijn spelers op de hoogte stelde van zijn aanstaande vertrek, deed voorzitter Ad Hendriksen dat aan de verzamelde pers. Volgens Hendriksen was die beslissing afgelopen week in overleg tot stand gekomen, tijdens twee gesprekken.

Toch was de hoofdrolspeler niet beschikbaar voor commentaar. Hij had, direct na het gesprek met zijn spelersgroep, via een zijdeur het sportcomplex verlaten en zat al in de auto naar huis. ,,Niek is een emotiemens” zei de voorzitter daarover. Daarmee aangevend dat, hoewel het besluit in overleg genomen zou zijn, niet alle partijen daar even blij mee waren.

Zeven vette jaren
Oosterlee kwam 6,5 jaar geleden naar Rijnsburg. Hij promoveerde met de Uien in zijn eerste seizoen naar de Topklasse en werd achtereenvolgens derde, tweede, tweemaal vijfde en afgelopen seizoen zevende. Dit seizoen telt maar één ding en dat is een plaats bij de eerste zeven, iets dat Oosterlee met zijn ploeg dus altijd nog voor elkaar heeft gekregen. ,,Een plaats bij de eerste zeven ziet er na vanmiddag wat somberder uit, maar wij hebben nog steeds de volle overtuiging dat het een haalbaar doel is”, aldus Hendriksen.

Het zijn vooral de resultaten die Oosterlee opbreken. ,,Als we eerste hadden gestaan, hadden we wellicht anders besloten. Maar het bestuur maakt nu een afweging. Na zeven jaar groeit een bepaalde situatie in het seizoen. Niek heeft hier altijd uitstekend kunnen werken en prachtige resultaten gehaald, maar nu is het tijd voor een frisse wind.”

Prikkelen
De vraag is natuurlijk of, door nu al uit te spreken niet met elkaar verder te gaan, de stoom niet van de ketel is voor de rest van het seizoen. Hendriksen maakt zich daar geen zorgen over: ,,Niek is ambitieus, dat is hij altijd geweest. De laatste vijf maanden van zeven mooie jaren zal hij dezelfde ambitie brengen. Daar twijfelen we niet aan.” Om er aan toe te voegen: ,,Anders hadden we deze beslissing nu ook niet genomen.”

Dat klinkt allemaal leuk en aardig, maar wie Rijnsburg gisteren zag voetballen zal toch een ander gevoel bekruipen. Op het veld stond een ploeg zonder bezieling en zonder strijd, die bij de eerste tegenslag knakte als een rietstengel in de wind. Hendriksen benadrukte echter de overtuiging van het bestuur dat het na de winterstop goed komt. ,,Dat baseren wij op het vakmanschap van Niek en op de kwaliteit van de spelersgroep. Na de winterstop komen we sterker terug.”

Dat is overigens iets wat de Uien de afgelopen seizoenen steevast gedaan hebben. Wat dat betreft komt de winterstop op een uitstekend moment, al had het voor Rijnsburg ongetwijfeld een weekje eerder gemogen.

Klik hier voor het wedstrijdverslag van Rijnsburgse Boys – DVS ’33

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)