Een beeld zegt soms wel eens meer dan duizend woorden. Dat geldt ook voor het jaar 2018. We maakten onwijs mooie dingen mee en er waren helaas ook treurige gebeurtenissen. Dirk Kuyt maakte zijn rentree bij Quick Boys, Noordwijk, Katwijk en SJC werden kampioen en er waren ook dit jaar weer een aantal mooie affiches. 

Foto 1. We begonnen het jaar zeer emotioneel, maar tegelijkertijd prachtig. De benefietavond voor Sander Molenaar was er eentje om niet snel te vergeten. 

Foto 2. Ook voor Dick Schreuder was het een bijzonder jaar. Na een succesvolle periode bij Katwijk kreeg hij de kans om aan de slag te gaan in de Verenigde Staten bij Philadelphia Union. 

Foto 3. Yordi Teijsse in actie namens Quick Boys. De aanvaller kende een succesvol jaar op Nieuw-Zuid, maar vertrok uiteindelijk door de achterdeur, wegens een conflict met Gert Aandewiel en Dirk Kuyt.

Foto 4. Het grootste dieptepunt van 2018: het overlijden van Sander Molenaar. 

Foto 5. Na vele seizoenen kwam er in 2018 ook een einde aan de carrière van Vladimir Jozic. In zijn laatste wedstrijd viel hij in de armen van zijn ouders. 

Foto 6. Ook Dirk Kuyt mag niet ontbreken in dit lijstje. In de wedstrijden tegen Jong FC Groningen (0-2) maakte Kuyt zijn rentree in het shirt van Quick Boys. 

Foto 7. Er waren voor Katwijk ook mooie momenten. Op de laatste speeldag werden de oranjehemden kampioen van de Tweede Divisie op bezoek bij concurrent Kozakken Boys (0-0). 

Foto 8. Ook Noordwijk werd kampioen. De ploeg van Kees Zethof promoveerde naar de Derde Divisie. 

Foto 9. In hetzelfde weekend als Noordwijk werd ook buurman SJC kampioen. Vervolgens kreeg de club de kans om uit te komen in de Derde Divisie zaterdag. Een unicum in de geschiedenis van de club. 

Foto 10. Martin van Eeuwijk mag niet ontbreken in dit rijtje. De spelmaker werd na een bijtincident tijdens de wedstrijd HHC Hardenberg – FC Lisse (1-0) door Lisse weggestuurd en vervolgens door de KNVB een jaar geschorst. 

Foto 11. Ook voor Hillegom was het een bizar jaar. De club degradeerde via de nacompetitie uit de Eerste Klasse, maar kreeg een herkansing. Doordat Assendelft niet op kwam dagen, bleven de Hillegommers er alsnog in. 

Foto 12. Nog een unicum. SJC en Noordwijk namen het voor het eerst in de geschiedenis in een officiële wedstrijd tegen elkaar op. 

Foto 13. Kagia kende een waanzinnige ‘tweede helft’ van 2018. De Lisserbroekers staan op kop en zijn nog altijd ongeslagen in de Derde Klasse. 

Foto 14. Noordwijk en Quick Boys namen het dit jaar als koplopers tegen elkaar op in de Derde Divisie. Strijden beide ploegen in 2019 ook nog samen om promotie naar de Tweede Divisie? 

Foto 15. Jaap Zwetsloot kende een fantastisch jaar. Het absolute hoogtepunt voor de aanvaller waren zijn vier treffers in de derby tegen Foreholte. Ook die wedstrijd was uniek, aangezien het voor de eerste keer in de geschiedenis was dat beide ploegen het tegen elkaar op namen op de zaterdag. 

Foto 16. Misschien wel de meest bizarre foto van dit jaar. De streaker tijdens de wedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC (2-6). 

Foto’s: Orange Pictures, Frank Venema, Johanna Wever, Jeannette Kloet, Hans Heemskerk, Patrick ten Velden en Leidenamateurvoetbal.nl.

Lees ook: ‘Topscorersklassment: met een terugblik op 2018!’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)