,,Nu nog een keer thuis invallen en dan is het compleet”, grijnst Demir Strojil. De jonge aanvaller (19) dook, ogenschijnlijk uit het niets, op in de hoofdmacht van Katwijk. In de laatste twee wedstrijden, uit bij ONS Boso Sneek (0-1) en IJsselmeervogels (2-4) kreeg hij als invaller speeltijd.

Grote kans dat Strojil zich tijdens de Kerstdagen even in de armen knijpt. Aan het begin van het seizoen zag hij nog genoeg uitdaging in het veroveren van een basisplaats voor het tweede. Een klein halfjaar later heeft Strojil zijn debuut in het eerste gemaakt, heeft hij promotie naar de A-selectie afgedwongen en zijn eerste contract op zak. ,,Het is enorm snel gegaan”, bekent Strojil.

Twee seizoenen geleden speelde Strojil nog in het blauw-wit van aartsrivaal Quick Boys. ,,Ik heb daar twaalf jaar gespeeld”, vertelt hij. ,,De overstap was simpel. Het klikte niet met een trainer. Het is een voordeel dat ik bij Quick Boys op een hoog niveau acteerde, waardoor ik op een goed niveau instroomde. Dan is het alleen nog aanpassen aan de mensen.”

Vis in het water
Strojil voelde zich niet bezwaard om de pikante stap te wagen. ,,Het is misschien slecht dat ik het zeg, maar ik heb niet echt de clubliefde, die bij veel anderen wel leeft.”  Toch voelt hij zich op de Krom als een vis in het water. In zowel sportief als sociaal opzicht. ,,Katwijk is veel warmer en gezelliger dan Quick Boys, er is veel meer liefde.”

Als eerstejaarssenior waren Strojils verwachtingen niet al te hooggespannen. ,,Ik had het er aan het begin van het seizoen met mijn vader over.  We waren het erover eens dat ik eerst maar moest zorgen dat ik ging spelen in het tweede. Het ging meteen al heel lekker. Ik speelde goed en scoorde ook zeven of acht duels op rij. Dat ik nu met 1 mee mag, is een heerlijke beloning.”

Wie zijn leeftijd in ogenschouw neemt, kan niet anders dan concluderen dat er nog veel rek op moet zitten. Strojil ziet ook voor zichzelf mogelijkheden bij de hoofdmacht. ,,Als ik naar trainingen kijk, is het conditioneel zwaarder. Op dat vlak kan ik verbeteren, dat is logisch. Maar voetballend kan ik het aan. Dat weet ik zeker.”

Leiden
Strojil heeft Balkan-roots, maar woont al zijn hele leven in Katwijk. ,,Mijn ouders zijn Servisch, maar mijn moeder is opnieuw aangetrouwd met een Nederlander. Ik voel me wel Katwijker, al ben ik tegenwoordig vaker in Leiden. Ik zit daar ook op school.”

Strojil is dus definitief overgeheveld naar de A-selectie en mag mee op trainingskamp. ,,Mijn doel is om bij de A-selectie te blijven en zoveel mogelijk te gaan spelen. De kansen die ik krijg, wil ik met twee handen aanpakken. Ik mag ook mee op trainingskamp. Een mooie beloning.”

De leergierige Strojil wil van de kennis binnen de A-selectie zoveel mogelijk gebruik maken. ,,Ik leer van iedereen”, vertelt hij. ,,Elke speler is anders. Als ik zie hoe veel vechtlust Susan heeft, dat is prachtig om te zien. Maar ook van iemand als De Loor leer ik hoe hij technisch vrijloopt. In het tweede heb ik ook veel gepraat en advies gekregen van Elroy Lammers, een oud-speler van het eerste. Iedereen probeert te helpen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)