Een week lang bleef het stil. En Ronald van der Meer, doelman van VVSB, vond dat eigenlijk niet zo erg. Eventjes alles op een rijtje zetten. Even laten bezinken wat er de afgelopen tijd is gebeurd. Niet hij, maar zijn collega-doelman Ruben Valk is nu de eerste keeper van VVSB. En dat behoeft uitleg.

Een kleine week na de machtswisseling in de goal van VVSB doet Van der Meer zijn verhaal. De doelman had de tijd om wat stukjes te lezen en de reacties op zich af te laten komen, maar nu wil hij graag zijn kant van het verhaal vertellen.

,,Vorige week maandag heb ik de trainers en Ruben Valk meegedeeld dat ik ga stoppen”, valt Van der Meer met de deur in huis. ,,Op dit moment heb ik het niet meer naar mijn zin. En ben niet blij met hoe alles nu loopt. Daarom heb ik er serieus over nagedacht om per direct te stoppen. Maar ik vind dat ik dat niet kan maken ten opzichte van mijn collega’s.”

,,Elke zomer keek ik steeds meer op tegen het moment om weer te gaan voetballen.”

De 27-jarige doelman is duidelijk. Hij is klaar, klaar met de voetbalwereld, klaar met de kritiek. Het plezier is volledig weg. ,,De voetbalwereld is veranderd in de twintig jaar dat ik op het veld sta. En niet ten goede. Ik zie dingen om mij heen waar ik totaal niks meer van begrijp. Mensen die om een potje voetbal totaal door het lint gaan.”

,,Elke zomer keek ik steeds meer op tegen het moment om weer te gaan voetballen”, laat de oud-keeper van Feyenoord, Ajax en FC Volendam weten. ,,Ik kon me steeds moeilijker opladen. Vorig seizoen in de winterstop bekroop mij dat gevoel al heel erg. Daarnaast heb ik ook wat persoonlijke kritiek te verwerken gekregen waar ik niet altijd achter stond.”

Kritiek
Van der Meer wist dat het er bijhoort, maar toch vrat het aan hem. Hij is wel wat gewend met drie BVO’s achter zijn naam, maar nu hield het even op. ,,Iedereen weet dat hoge ballen niet mijn sterkste punt is. Die kritiek begreep ik wel. Maar ik wilde me daar in verbeteren en gaf dat ook aan. Alleen trainden we daar zelden tot nooit op. Het is een cirkeltje waar ik in terechtkwam. Het is wel mooi geweest.”

Klopte de uitleg van VVSB dan niet na VV Katwijk? Volgens de Noordwijkerhouters ging Van der Meer zich richten op zijn werk en lag de prioriteit niet meer bij VVSB. ,,Je moet het zo zien, als ik het wel naar mijn zin had gehad, dan was het best wel te combineren geweest. Maar mijn prioriteiten zijn inderdaad veranderd.”

,,Tot het einde van dit seizoen kan iedereen nog op mij rekenen, daar loop ik niet voor weg.”

Nu het hoge woord er uit is, valt er een last van de schouders van de doelman, die ook nog een jaar bij Rijnsburgse Boys speelde. ,,Toen ik het vertelde aan Ruben en de trainers had ik het er wel even moeilijk mee. Maar ik wil dat de mensen weten dat het mijn beslissing is geweest.”

FC Volendam
,,Tot het einde van het seizoen kan iedereen nog op mij rekenen”, vervolgt Van der Meer. ,,Daar loop ik niet voor weg. Ik help Ruben waar mogelijk in de trainingen en gun het die jongen ook dat hij nu onder de lat staat. Hij kan het niveau van de Tweede Divisie makkelijk aan. Het is een ‘goeie gozer’. Maar na dit seizoen is het klaar. Misschien dat ik nog met vrienden in een derde of vierde elftal ga voetballen, maar verder niet.”

Toch heeft de doelman nog één wens bij VVSB. En dat is keepen tegen zijn oude club FC Volendam in de KNVB-beker. ,,Ja, dat heb ik in het gesprek met Wilfred van Leeuwen wel gelijk aangekaart. Dat zou ik heel graag nog doen. Alleen denk ik dat ik niet zo gek veel te eisen heb op dit moment. Het zou alleen een mooi afscheid zijn om in de beker te mogen keepen.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)