Coach Laurens van der Voort geeft het volmondig toe, hij heeft momenteel niets te klagen. De zondagtak van FC Lisse scoort aan de lopende band, ontwikkelt zich zienderogen en heeft bovendien sinds zondag de koppositie in de derde klasse A in handen. Dat FC Lisse nu al aan kop gaat, is wel boven verwachting. ,,Het moment verbaast me wel, want we zijn echt nog groeiende. Er zit nog enorm veel rek in deze ploeg.”

Lisse baarde opzien met een seizoensstart van uitersten. De ploeg ging in de eerste speelronde met 9-3 onderuit bij Full Speed. Een week later werd met dezelfde cijfers gewonnen van Oliveo. ,,Die eerste wedstrijd speelden wij met een compleet andere achterhoede”, vertelt Van der Voort. ,,Drie jongens die normaal wel spelen, waren er toen niet bij.”

Met 38 goals is Lisse met afstand de meest scorende ploeg van 3A. Daar staan ook liefst 22 tegengoals tegenover. Al geeft dat volgens Van der Voort een vertekend beeld vanwege de uitglijder bij Full Speed. ,,Als je die negen goals eraf trekt, dan ziet het er veel behoorlijker uit. Maar het klopt dat we nog steeds te veel doelpunten tegen krijgen. Al is dat ook het risico van onze aanvallende speelwijze. Wij spelen liever met een mannetje voor dan achter de defensie. Wat Johan Cruijff ooit zei: je moet gewoon proberen een goaltje meer te maken dan de tegenstander.”

Druk

Lisse wil dit seizoen verder reiken dan een positie in de middenmoot, zoals de laatste jaren het geval was. Alle ingrediënten lijken aanwezig. Van der Voort; ,,Ik heb dit seizoen een bredere selectie. Blessures zoals nu van Tom ten Have en Joey van Beelen zijn daardoor beter op te vangen. En al die jongens zijn weer een jaartje ouder en volwassener geworden. Het doel was vooraf minimaal een periode. Maar als je er nu zo voor staat, wil je altijd meer. Ik ben benieuwd hoe onze jonge groep, van gemiddeld 22 jaar, met de druk van de koppositie omgaat.”

Niet langer geldt de zondagtak als een opleidingsteam voor de zaterdag. ,,Die tijd is voorbij”, zegt Van der Voort. ,,Het tweede van de zaterdag is nu het opleidingsteam. De zondagtak heeft een aparte doelstelling gekregen en is een elftal met vooral jongens uit Lisse.”

Van der Voort, die bezig is aan zijn derde seizoen, raadt zijn spelers ook af om naar de zaterdag te verkassen. ,,Het eerste op zaterdag heeft al jaren dezelfde trainer en veel jongens tekenen bij. Het is heel erg lastig om je daar tussen te wringen.”

Foto: Marcel van den Bos

 

POPULAIRE BERICHTEN