Één keer werd er verloren sinds zijn komst naar Nieuw Zuid. Alleen in Hendrik-Ido-Ambacht tegen ASWH (2-0) pakte Quick Boys nul punten met Jeroen Tesselaar binnen de lijnen. De oud-speler van onder andere De Graafschap, St. Mirren en Kilmarnock FC (Schotland) wist zich direct in de basis te spelen en lijkt het puzzelstukje te zijn die Erik Assink zocht in zijn formatie. Nog een paar weken staat Tesselaar onder contract in Katwijk aan Zee. Een plek waar de verdediger naar eigen zeggen goed op z’n plek is. 

Na een verblijf in Israël bij Hapoel Ramat Gan en Hapoel Katamon keerde de verdediger terug in Nederland. Bij terugkomst zat hij thuis, maar eigenlijk wilde hij terug naar het veld. De zoektocht naar een club en speeltijd ging van start en uiteindelijk kwam de uitdaging op zijn pad waar hij naar zocht. Het werd Quick Boys.

,,Van derby’s in de Bollenstreek had ik wel eens filmpjes gezien.”

Filmpjes
Daarna ging het crescendo met zowel de verdediger als de Katwijkers. De derdedivisionist leek uitgespeeld te zijn in de titelrace, maar door slordigheden van concurrent Noordwijk mochten de blauw-witten langzamerhand hopen op meer dan alleen een tweede plaats en een plek in de nacompetitie. Zeker na de gewonnen derby tegen de Noordwijkers (2-0).

,,Van derby’s in de Bollenstreek had ik wel eens filmpjes gezien”, begint Tesselaar. ,,In het echt ziet het er wel wat mooier en sfeervoller uit. Toevallig had ik met de wedstrijd tegen Noordwijk wat mensen uit mijn dorp Wognum uitgenodigd en zij keken de ogen uit. Wat dat betreft ben ik op het juiste moment bij Quick Boys terecht gekomen.”

Leider in het centrum
Mede door de komst van de oud-prof is het beter gaan draaien bij de nummer twee van de Derde Divisie. ,,Het staat in principe goed, maar dat heeft meerdere oorzaken denk ik. Ik ben in het centrum terecht gekomen, omdat Jeffrey Ket naar het middenveld ging. Ik denk dat dat goed heeft uitgepakt.”

,,Als daar niets interessants voorbij komt, is het mogelijk dat ik alsnog bij Quick Boys bijteken.”

Door het aangekondigde vertrekt van Kelvin Maynard naar Alphense Boys en doorschuiven van Ket miste Quick Boys een leider in het centrum van de achterhoede. Precies op dat moment wandelde Tesselaar binnen op Nieuw Zuid en kon hij die rol perfect overnemen. ,,Ik denk dat centraal achterin mijn beste positie is. Ik heb in het verleden ook op linksback gespeeld, maar op deze positie komen mijn kwaliteiten beter naar boven. Ik ben iemand van de coaching. Ik denk dat dat ook wel belangrijk is op die positie. Als je in de as staat, moet je je bezig houden met de organisatie en die rol past wel bij mij.”

Voorbereiding
Het is alleen nog de vraag hoelang de club uit Katwijk kan genieten van de kwaliteiten van de oud-speler van onder andere De Graafschap. Bij binnenkomst tekende de achterhoedespeler een contract voor vier maanden en dat was een bewuste keuze.

,,De eerste maanden hier zijn goed bevallen. Alles is leuk en we winnen veel wedstrijden. Dat speelt natuurlijk ook een rol. Ik heb het hier naar m’n zin, maar ook wil ook kijken naar de opties in het betaalde voetbal. Als daar niets interessants voorbij komt, is het mogelijk dat ik alsnog bij Quick Boys bijteken.”

De verdediger hoopt snel duidelijkheid te geven over zijn toekomst. Met name omdat hij dit seizoen vanaf het begin bij een groep betrokken wil zijn. ,,Ik wil in ieder geval ergens zitten als de voorbereiding van start is gegaan. Tijdens een voorbereiding zou ook kunnen, maar ik wil het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid hebben.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Column: ‘sterker terugkomen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)