Alles leek zo ontzettend bij het oude te zijn gebleven bij Van Nispen (zon.). Even voor twee uur op de zondagmiddag liep ex-voorzitter Tino de Groot richting Sportpark Wassenaar. Hij nam z’n plaats weer in aan de bestuurstafel in De Zilk. Het bleek een ‘invalbeurt’ te zijn voor de preses die juist afscheid had genomen om meer tijd te besteden aan z’n liefdevolle gezin. Het gekeuvel over het amateurvoetbal op derdeklasseniveau met een, overigens zeer amusante, afgevaardigde van tegenstander Spaarnwoude ademde kelderklasse. Lekker, ouderwets op de zondagmiddag.

Het laagstaande zonnetje, de kou over Sportpark Wassenaar en het gezeur langs het veld over het niveau zo af en toe deed de rest. Maar wie over de schouder van het sportpark verder keek, zag de toekomst voor de club Van Nispen voor z’n ogen worden opgebouwd.

Waar het voormalige sportpark ooit lag, worden nu huizen gebouwd. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. En zo is het eigenlijk bij heel Van Nispen. Zo zitten in het bestuur jonge gasten als Tom van Hal, Rick van Koppen en Glenn Nederstigt al een tijdje aan de knoppen.

Oud en nieuw
Op het veld kreeg trainer Roy Schulpzand vorig jaar voor het eerst de mogelijkheid een eerste elftal onder z’n hoede te nemen. En ook de dertiger lijkt geen moeite te hebben met het doorselecteren van z’n elftal. Al dan niet noodzakelijk. Zo stopten vorig seizoen de bekende namen als Tom van Maris, Dick Verhoeven, Marc van Saase, Thijmen Pompe en Mike van Haaster. Ook de broertjes Rick en Ron Witteman waren eerder al gestopt.

Koen van der Linden was aanvoerder namens Van Nispen (zon.) tegen Spaarnwoude

Tegen Spaarnwoude kwam daar zondag het gemis van oud-gedienden Jelle Vleugel, Joost Verwer en Ferdy Smit bijvoorbeeld nog bij. Daarom moest Schulpzand het zondag doen met een gemiddelde leeftijd van zo’n 22 jaar. De enige senioriteit kwam nog van aanvoerder Koen van der Linden (28 jaar) en Dorus van der Voort (32 jaar).

In het veld was het vanwege het jeugdige karakter af en toe druistig tegen Spaarnwoude. Maar juist die jonge en energieke gloed die over Van Nispen (zon.) lag, schonk ze in de dying seconds nog een punt. Mede ook vanwege de goede invalbeurten van opnieuw jonge gasten als Cody Zonneveld, Stan Damen en Rico Geerlings (allen nog geen 21 jaar) verdienden de Zilkers de 2-2 die in de 90ste minuut werd gemaakt door Joost van Haaster.

Achteraf kon trainer Schulpzand niet anders dan tevreden zijn met het gelijkspel tegen de nummer zes in de Derde Klasse. ,,Het betekent voor mij dat de groep groter is dan de jongens die nu afwezig zijn. Ik gun het de jonge gasten ook heel erg. Als ze het dan laten zien op het veld, dan kan ik daarvan genieten.”

Het begin van Van Nispen (zon.) in zowel helft één als helft twee toonde nog wel het onervaren gedrag van de ploeg. In de eerste helft had dat nog geen gevolgen. De boomlange spits van Spaarnwoude, Joey Hoogeboom, kopte een inzet van dichtbij op de lat boven doelman Rien de Jong na amper twee minuten spelen.

Van Nispen onder druk
De tweede kans van de wedstrijd kende eigenlijk een zelfde verhaal. Weer was het Hoogeboom die wat slimmer voor z’n man kwam. Puur vanwege z’n ervaring schatte hij een voorzet vanaf rechts beter in dan z’n directe tegenstander van Van Nispen (zon.). Hij tikte de bal met de punt van de voet weer boven De Jong op de lat.

Knap genoeg was het juist Van Nispen (zon.) dat tien minuten voor rust op voorsprong kwam via Jeffrey van der Geest. Z’n bekeken schuiver viel via de binnenkant van de paal binnen achter doelman Dylan Collignon. In de tweede helft kreeg Spaarnwoude via de ingevallen Clint van der Deijl nieuw elan in het team.

Dorus van der Voort is één van de meest ervaren spelers van Van Nispen (zon.)

De bezoekers leken Van Nispen (zon.) even te overrompelen met twee vlugge treffers achter elkaar. Bij de eerste tegengoal kon Don Rutte vogelvrij binnenkoppen. Tien minuten later belandde een uittrap van goalie De Jong in de voeten van Van der Deijl die uiteindelijk heel koeltjes de 1-2 binnen kon schieten.

Cadeautjes
Van Nispen (zon.) leek rijp voor de sloop, maar bracht zelf met jonge invallers ook wat meer energie in het spel. De druk richting de goal van Spaarnwoude werd groter, zonder goed te voetballen. Uiteindelijk werd de inzet wel beloond met een rake vrije trap van Van Haaster die door niemand meer werd aangeraakt en zodoende achter goalie Collignon belandde.

,,Onze tegengoals waren cadeautjes”, vond Schulpzand. ,,Het was gewoon niet nodig. Des te beter is het dat we thuis laten zien dat we blijven strijden tot het einde. Daar kan ik van genieten. We stonden één na laatste voor deze wedstrijd. Dat is echt niet onze ‘eindplek’.”

,,Maar ik vind de 2-2 vooral mentaal een opsteker. Vorige week stonden we met 2-0 voor tegen Nicolaas Boys en verloren we met 2-3. Vooral voor de jongens die we moeten inpassen was die gelijkmaker lekker. Zij hebben het goed opgepakt. De schroom moet nog wat van die jonge gasten af. Voor een trainer is het heerlijk om met dat soort jongens te werken. Alleen af en toe ook best lastig, omdat ze de klappen van de zweep nog niet kennen.”

Van Nispen (zon.) – Spaarnwoude 2-2 (1-0) 34. Van der Geest 1-0, 50. Rutte 1-1, 58. Van der Deijl 1-2, 90+1. Van Haaster 2-2

Van Nispen (zon.): De Jong, Vink, D. van der Linden, Van Maris (76. Geerlings), Oostdam, K. van der Linden, Van Haaster, Noltenius van Elsbroek (64. C. Zonneveld), Van der Voort (68. Damen), B. Zonneveld, Van der Geest

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Comeback bezorgt VVSB (zat.) toch nog een punt bij Sporting Leiden’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer