Vechtend tegen de tranen liep Rik Vermeulen na afloop op het veld. De aanvoerder van FC Lisse, die geblesseerd langs de kant moest toekijken, zag hoe zijn ploeg door een 0-3 nederlaag tegen JVC Cuijk degradeerde naar de Derde Divisie. Ook gelegenheidsaanvoerder Robert van Boxel kon er met zijn hoofd niet bij dat het doek voor de Lissers viel. Een turbulent seizoen eindigde voor Lisse op gepaste wijze.

,,Wat er na afloop door je heen gaat?”, vroeg de afscheid nemende Van Boxel zichzelf na afloop af. ,,Het zijn gemengde gevoelens. Aan de ene kant verbijstering dat het zover moest komen en aan de andere kant dat je je laatste wedstrijd hebt gespeeld. Ik had anders willen afsluiten. We werkten er het hele jaar keihard voor. Je weet dat in de tombola van de nacompetitie dit kan gebeuren, maar voor deze mooie club is het zonde.”

Ook de aanvoerder van de ploeg, Vermeulen, kon het na afloop van de wedstrijd niet geloven. Als een echte captain gaf hij zijn diep teleurgestelde ploeggenoten de steun die ze nodig hadden. ,,Als ik die jongens zo kapot zie zitten, dan schiet ik zelf ook vol. Iedereen heeft het er moeilijk mee en het is lastig om al die échte Lisse-jongens stuk te zien zitten. Iedereen gaat er uiteindelijk op zijn eigen manier mee om.”

Opstapeling van incidenten
Het is een understatement dat er dit seizoen het nodige gebeurde bij FC Lisse. Naast het veelvuldige blessureleed kreeg de ploeg ook de nodige randzaken te verwerken. De penaltyserie tegen Hoek, de schorsingen die de ploeg opliep tijdens de wedstrijden en het wegsturen van Brian van der Werff en Martin van Eeuwijk. Daar bovenop kwam afgelopen zaterdagmiddag de degradatie.

,,Ik had wel een zware wedstrijd verwacht, maar niet om in de laatste minuut de 0-3 tegen te krijgen en te degraderen.”

,,Het is een opstapeling geweest van incidenten”, gaat Vermeulen verder. ,,Uiteindelijk sluiten we het echt af in mineur. Het moet bij iedereen nog even binnenkomen, maar dat gaat zometeen wel keihard gebeuren. Ik had hier geen rekening meer mee gehouden. Zeker niet na woensdag. Ik had wel een zware wedstrijd verwacht, maar niet om in de laatste minuut de 0-3 tegen te krijgen en te degraderen. Dit stond niet bepaald in mijn boekje als mogelijkheid.”

De oefenmeester van de ploeg, Robbert de Ruiter, erkende na afloop dat de gebeurtenissen van invloed waren op zijn ploeg. ,,Uiteindelijk hebben we zelf een punt te weinig gehaald in de competitie en hebben we ook zelf met 0-3 verloren op eigen veld van Cuijk. Ik kan al die incidenten wel aanhalen, maar dat heeft geen zin.”

Kansenregen
Lisse had het in het eerste bedrijf lastig en moest in verdedigend opzicht flink aan de bak. De bezoekers dachten na tien minuten op een voorsprong te komen, maar een fantastische reflex van Bjorn Haggerty voorkwam dat. Een paar minuten later greep de doelman opnieuw goed in op een vlammend afstandsschot. Ondanks het puike keeperswerk van Haggerty kwam de thuisploeg even later alsnog op achterstand.

Mobarak Adouch probeert een tegenstander van zich af te schudden.

Cuijk-aanvaller Jordie van der Laan kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en schudde Lars Rauws en Kevin van der Zwet van zich af. De aanvaller zag ruimte voor het schot en vond net in de korte hoek: 0-1. De roodhemden bleven drukken en waren een aantal keer dichtbij de 0-2. Lisse, dat weinig wist te creëren in de eerste helft, kwam kort voor rust bijna langszij. Na een goede actie kon Bert Koomen uithalen. Echter vond zijn schot de paal.

Anticlimax
De thuisploeg begon beter aan het tweede bedrijf. Niels Buijs was met zijn specialiteit, een kopbal, dichtbij de gelijkmaker, maar hij vond de bovenkant van de lat. Lisse drukte door en kreeg het betere van het spel. Echter viel de goal aan de andere kant. Wederom was het Van der Laan die in het strafschopgebied gevonden kon worden. De spits draaide weg van zijn directe tegenstander en schoot hoog in het doel raak: 0-2.

Kort daarna dachten De Ruiter en zijn mannen een felbegeerde treffer te hebben gemaakt, maar het doelpunt van Mobarak Adouch werd afgekeurd. De supporters gingen eigenlijk al uit van een verlenging, maar een minuut voor tijd landde de hel op het gras van Ter Specke. Lars Loermans kreeg de mogelijkheid om te schieten en deed dat met scherp. Daardoor degradeerde Lisse naar de Derde Divisie.

FC Lisse – JVC Cuijk 0-3 (0-1) 19. Van der Laan 0-1, 68. Van der Laan 0-2, 90+2. Loermans 0-3.

FC Lisse: Haggerty, Koomen, Van der Zwet, Van Boxel, Valk, Rauws, Adouch, Monteny, Ait Afkir, Buijs, Buimer (79. Van Tol).