Vijf wedstrijden achter elkaar scoorde Foreholte geen doelpunten in de voorbereiding. Het aanvalsspel liep nog niet zoals het zou moeten. Daarnaast was aanvalsleider Sam Lemmers een beetje aan het kwakkelen met kleine pijntjes. Maar terwijl de competitie begon, waren de problemen ineens verleden tijd. Lemmers scoorde driemaal met het hoofd en Foreholte won de seizoensopening in de Tweede Klasse met 3-2 van RKDEO.

„Sam (Lemmers, red.) is weer helemaal terug en dat had ik eigenlijk niet verwacht’’, zei Tjeerd van der Zwaan blij en een beetje verbijsterd. Maar in de lijn van het niveau van z’n ploeg, kon ook Lemmers zich weer onderscheiden.

Plan
„In de voorbereiding liep het mede door kleine blessures niet goed’’, keek Lemmers terug op de vorige paar wedstrijden. „Gelukkig komt het er vandaag wel uit. Ik speelde eigenlijk een draak van een pot, maar alle ballen gingen er in, dus dat is lekker.’’

Alles viel voor Foreholte dus precies op de goede plek. Daarnaast hielp het ook mee dat de thuisploeg de ballen wel maakte en RKDEO niet. De meest gelukkig won dan ook, maar Bloemheuvel zag daarnaast dat het harde werken eindelijk beloond werd.

„Het bedienen van de spitsen is ons eindelijk gelukt en daar hebben we de laatste tijd heel veel op getraind. We hielden telkens geen overzicht in de eindfase, maar nu wisten we de rust te bewaren om wel tot een goede aanval te komen en die gelukkig ook af te ronden.’’

„In de tweede helft had niet meer verwacht dat we de winnende zouden scoren.’’

Daarvoor had Bloemheuvel een paar cruciale spelers in zijn elftal gezet. Hij liet eerstejaars senior Stan Spies vanaf de linksbuiten positie acteren, Sten Admiraal, die vorig seizoen nog op het middenveld speelde, stond rechtsbuiten. Alles om ervoor te zorgen dat Lemmers bediend kon worden.

„We hebben twee kopsterke spitsen met Jordy (Van Tol, red.) en Sam, dus we kwamen er in de voorbereiding al snel genoeg achter dat we met voorzetten vanaf de zijkant gevaarlijk konden worden, maar dan moeten we goede vleugelaanvallers hebben. Gelukkig hebben we die in huis met Stan en Sten die daarnaast ook nog een man kunnen passeren.’’

Toch leek de middag na vier minuten een hele andere wending te krijgen. Fabian Pak wist na een mooie aanval door de defensie van Foreholte te snijden en de bezoekers kwamen met 0-1 voor. Toch was niet gelijk sprake van paniek bij de Voorhouters.

„Ik had er alle vertrouwen in dat het nog goed zou komen’’, sprak middenvelder Ivo Smits zelfverzekerd. „En ik dacht al helemaal niet: daar gaan we. Ik had niet het gevoel dat ze ons helemaal weg gingen spelen.’’

Zelfvertrouwen
Het zelfvertrouwen van de thuisploeg uitte zich ook bijna direct, want tien minuten later werd Lemmers twee keer goed bediend en stonden de Voorhouters met 2-1 voor. Na een lastige tweede helft waarin RKDEO de betere ploeg was en op gelijke hoogte kwam, wist de man van de dag, Lemmers, nogmaals te scoren en daarmee de winst veilig te stellen.

„In de tweede helft had niet meer verwacht dat we nog de winnende zouden scoren’’, gaf Smits eerlijk toe. „Zij hadden het betere van het spel en na de 2-2 was het eigenlijk zaak om één punt over de streep te trekken, maar gelukkig werden het er drie.’’

Foreholte – RKDEO 3-2 (2-1) 4. Pak 0-1, 6. Lemmers 1-1, 10. Lemmers 2-1, 60. Tjaden 2-2, 83. Lemmers 3-2.

Foreholte: Guijt, Veenvliet, Van der Zwaan, Van Dam, Roffelsen (44. Drewes), Bloemendaal, Smits, Arroyo (70. Van Tol), Spies (70. R. Brabander), Lemmers, Admiraal.

Archieffoto: Jeannette Kloet