De internationale spelregelcommissie (IFAB) heeft zaterdag de nodige veranderingen in het voetbal aangekondigd. De bond maakt bekend dat er vier nieuwe spelregels bij komen in de sport. 

Spelers die vanaf komend seizoen gewisseld worden, moeten bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn het veld verlaten. De huidige regels zeggen dat spelers naar het midden van het veld moeten lopen. Daarnaast is het als aanvallende partij niet meer toegestaan om bij een vrije trap een aanvaller te posteren in de muur. Dit verhindert het zicht van de verdedigende partij en ook dit is niet meer toegestaan. Vanaf komend seizoen moeten de aanvallers minstens één meter afstand houden met de muur.

Ook rondom de handsbal in aanvallend opzicht gaat het nodige veranderen. Het is namelijk niet meer relevant hoe de bal op de hand komt, want hands is hands. Er wordt dus niet meer gekeken naar de opzet van de aanvaller. Tot slot kondigt de organisatie aan dat het bij een doeltrap niet meer verplicht is dat de bal het strafschopgebied verlaat. Keepers mogen de bal vanaf komend seizoen ook naar de verdedigers spelen in het eigen zestienmetergebied. Voorheen moest de doelman de aanval in dat geval opnieuw hervatten.

Foto: Peter Theunissen

Lees ook:,,De kleuren paars en geel linkt ze altijd aan papa”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels