FC Lisse is de tweede seizoenshelft begonnen met een punt tegen DVS’33. De ploeg van Robbert de Ruiter bewees hoe mentaal sterk de ploeg eigenlijk is. Na vier minuten spelen stonden de Lissenaren al op achterstand en de gehele tweede helft speelden de geelhemden met een man minder. Toch werd een gelijkspel over de streep getrokken: 1-1. Maar De Ruiter nog niet helemaal tevreden: ,,Het was mooi geweest als de ploeg zichzelf had beloond, want die mogelijkheid hebben we vandaag gehad.”

Ondanks de vroege achterstand was het Lisse wat de score had kunnen openen. Eerst werd Niels Buijs, die zijn honderdste wedstrijd speelde voor FC Lisse, gevaarlijk met een kopbal. Een halve minuut later was Vermeulen dicht bij de openingstreffer. Maar na vier minuten was het dus DVS wat scoorde. Een scrimmage voor de neus van De Vries betekende de 0-1 door Basil Camara. Vier minuten later was het alweer gelijk door Rik Vermeulen.

De wedstrijd kon weer opnieuw beginnen na de twee snelle goals. Rond de twintigste minuut brak de wedstrijd definitief open en kwamen er kansen voor FC Lisse via Niels Buijs en Rik Vermeulen. In de tegenstoot pareerde De Vries een inzet van topscorer Ali Akla. Met nog een tiental minuten te spelen voor de rust werd het duel aan beide kanten nogal eens te ingewikkeld. De zijkanten werden te weinig benut. De Ruiter zag ook dat zijn ploeg moeilijk scoort: ,,Het verschil met DVS is dat zij er vijfentwintig in schoppen, en mijn drie topscorers op negen goals staan. Het verschil maken is vaak het grootste probleem. Ik wil er maar mee zeggen dat mijn ploeg zich vandaag andermaal heeft laten zien dat ze er volop voor gingen en die gasten behoorlijk aan banden hebben gelegd.”

DSC_0103                                                      Rik Vermeulen probeert de bal richting doel te volleren

DVS probeerde ondertussen veel door het centrum de opening te forceren. Dat bracht op slag van rust het succes waar DVS naar op zoek was. Maurice de Ruiter werd door Valk te fors gestuit: penalty. Valk had al een gele kaart op zak en kon dus vertrekken. Tot ontzetting van iedereen bij DVS ging de bal van Maurice de Ruiter huizenhoog over.

Volle winst
Wie had verwacht dat DVS de tweede helft uit de startblokken zou schieten kwam bedrogen uit. Er was maar één ploeg die voor de volle winst ging en dat was FC Lisse. Invaller Pauw: ,,Na de rust had ik een meer aanvallend DVS verwacht. Maar wij kwamen met tien man veel beter uit de rust dan zij. Zo zie je maar dat wij met tien man de meeste kansen creëerden. Ik was niet verrast daardoor. Wij zijn mentaal sterk dit seizoen. Dat hebben we inmiddels wel bewezen in veel wedstrijden.”

DSC_0113                                                        Niels Buijs is koppend nog dicht bij een doelpunt

Dat DVS er zo nu en dan gevaarlijke uitkwam, nam de ploeg van Robbert De Ruiter voor lief. Het motto bleef de gehele wedstrijd om de eerste thuisoverwinning te boeken. Paal en lat en ballen van de lijn voorkwamen dat FC Lisse de leiding zou nemen. De Ruiter zette de laatste minuten nog Guido Pauw in om alsnog een break te forceren. Dat lukte niet. Pauw: ,, De tijd was tekort om nog iets te forceren helaas. Het is jammer dat ik maar vijf minuten speeltijd krijg. De tijd is tekort om nog oorlog te maken. Je hoopt wel op dat ene kansje maar die kwam helaas niet. Het enige is dan vechten voor je team die laatste fase van de wedstrijd.”

Berusting
Achteraf kon De Ruiter niet anders dan berusten in het gelijke spel: ,,Met tien man de gehele tweede helft in vergt veel inspanning. Ik geef mijn verdedigers dan ook een ruime voldoende vandaag.” Dat plek zeven nu weer wat verder uit het zicht raakt zegt de oefenmeeter niet zoveel: ,,Ik wil me niet meer bekommeren om plek zeven. Als je een goede serie neerzet kun je er zomaar weer bijzitten. Ik denk alleen van wedstrijd naar wedstrijd. Het had vandaag wel lekker geweest als het drie punten had opgeleverd.”

,,Het blijkt ook wel weer dat als je naar de andere uitslagen kijkt dat iedereen van iedereen kan winnen. Ik zie nog genoeg lichtpunten in de toekomst als ik mijn team bezig zie. Vandaag hebben ze weer veel opportunisme getoond afgewisseld met goede voetbalmomenten. De organisatie stond goed, de samenhorigheid was er en dat zijn belangrijke elementen in zijn geheel voor deze ploeg. Uiteindelijk zal die echt een keer onze kant opvallen daar ben ik van overtuigd.”

FC Lisse – DVS’33 1-1 (1-1). 4. Camara 0-1, 8. Vermeulen 1-1.

FC Lisse: De Vries, Buijs,Van Boxel, Zoontjes, De Goede, Rauws, Monteny, Vermeulen (85. Pauw) Fokkema, Valk, Cijntje.

Bijzonderheden: 45. Valk (Rood)