Het was rustig deze zomer in Noordwijk. Geen ‘naam’ werd naar Sportpark Duinwetering getrokken. Daar waar de collega’s uit de Bollenstreek in de Tweede Divisie zich allemaal aardig ‘inkochten’ voor een nieuw seizoen in de hoogste amateurcompetitie, daar deed Noordwijk het met nieuwe spelers van lager inschatte clubs. De door Noordwijk gekozen koers lijkt op dit moment de juiste. Met opnieuw een overwinning op zak, deze keer tegen ASWH (5-1), deelt de ploeg van Kees Zethof de koppositie in de Tweede Divisie samen met IJsselmeervogels. Beide ploegen hebben tien punten uit vier duels.

Niet dat er helemaal niks gebeurde: Denzel James verruilde de Duinwetering kortstondig voor Sparta Rotterdam. Sabir Achefay en Telstar genoten enkele weken van elkaars kwaliteiten en ook flirtte Noordwijk even met Tommy Bekooij als op dat moment de opvolger van James. Quick Boys haalde de aanvaller van VVSB uiteindelijk wel, Katwijk kwam onder andere met Roland Bergkamp en Marouane Afaker. Rijnsburgse Boys verraste nog met Dani van der Moot en Jairo Schet in de blessuretijd van de transferwindow.

Aanpassingsvermogen
Bij Noordwijk vertrokken er weinig man en werd er ook weinig gehaald. Naast twee doelmannen, om Roy Rondeltap en Aron Wijsman op te volgen, werden er maar twee veldspelers gehaald: Fanny Waandels (Jodan Boys) en Huib Oversloot (ARC). Vooral die laatste liet tegen ASWH zien dat deze nieuwe jongens zich betrekkelijk makkelijk weten aan te passen op het hoogste niveau.

Oversloot speelt als sinds de start van dit seizoen in de basis en voetbalde ook tegen de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht als een verdediger met vertrouwen. Toch had trainer Zethof ook nog wel wat aanmerkingen op z’n spel. ,,Aanvallend was het goed, verdedigend kon het nog wel beter. Dat heeft te maken met de juiste momenten kiezen van instappen of doordrukken.”

,,We wisten dat Noordwijk in de lucht en met standaardsituaties sterk was.”

De jonge verdediger, die ook in de jeugd van ADO Den Haag en FC Twente speelde, erkende dat. ,,In de eerste helft had ik wel moeite met of ik ‘wel door moest of niet door moest’. Op een gegeven moment hadden Nick van Staveren en ik het aan die kant opgelost. Maar verder overall ben ik tevreden.”

Mannelijk
Dat kon ook niet anders. De Noordwijkers wonnen terecht met 5-1 van de ploeg van Rogier Veenstra. Toch ging het niet zo makkelijk als de score deed vermoeden. Al vond Veenstra dat de score wel genoeg vertelde. ,,We moeten leren van dit soort wedstrijden in de Tweede Divisie. We wisten dat Noordwijk in de lucht en met standaardsituaties sterk was. Dan mag het niet zo zijn dat voor de 1-0 bij hun Van Staveren al twee keer op de lat kopt. En dan is die jongen niet eens de grootste van allemaal. Dat heeft iets met mannelijk verdedigen te maken. Dat miste ik.”

Toch startte ASWH sterk in het eerste kwartier en kreeg het met een klutsbal van Jesper van den Bosch ook de eerste kans op de openingstreffer. Na vijftien minuten kantelde het duel in het voordeel van Noordwijk, zonder ASWH helemaal kiekeboe te spelen. Via de nog steeds in Noordwijk spelende Achefay kwam Noordwijk overigens op briljante wijze op 1-0. Op randje zestien wipte hij de bal over doelman Stefan Kok.

Een ‘bewussie’ volgens de buitenspeler. ,,Ik zag ‘m net iets te ver voor de goal staan. Ik heb ‘m net teruggezien in de kleedkamer. Die treffer kan je wel op mijn social media verwachten”, lachte de aanvaller breeduit. Achefay had bij Noordwijk na z’n stage bij Telstar z’n oude vorm tegen ASWH weer gevonden.

Telstar
,,Het ging goed vandaag. Als ik heel eerlijk ben heeft dat ‘Telstar-verhaal’ onbewust wel wat met me gedaan. Het is toch een rare zomer geweest. Maar ik heb het hier goed, dus ik vind het prima dat ik hier nog steeds speel.” Via Emiel Wendt en Van Staveren kwam Noordwijk voor rust nog op 3-0. De ploeg van Zethof kwam zelf nog goed weg toen ASWH-middenvelder Sam van de Kreeke in de as door de verdediging kon stormen en één-op-één met doelman Mike van Vliet slechts naast schoot.

De 3-1 in de tweede helft van ASHW van Koen Wesdorp was uiteindelijk slechts een stuiptrekking van de bezoekers. Via andermaal Achefay en nieuwkomer Waandels werd het 5-1. En dus won het ‘team Noordwijk’ alweer voor de derde keer in dit nog prille seizoen in de Tweede Divisie.

,,Vanavond ga ik ook naar een verjaardag van Joeri Stavleu. Met een 5-1 is het toch iets lekkerder een verjaardag vieren.”

Dat ook nieuwkomers Waandels een duit in het zakje deed met zijn treffer, zei genoeg. Het vertrouwen waarmee de nieuwelingen spelen oogstte lof van de supporters. ,,Bij ARC kreeg ik ook vaak een schouderklopje, maar dat het bij een nieuwe vereniging opnieuw gebeurt, maakt het wel extra lekker. Het is ook wel een compliment naar de trainer. Kijk ook naar Dylan Rietveld, die in de basis achterin staat. Die speelde twee jaar geleden nog bij een vierdeklasser. Noordwijk heeft blijkbaar een oog voor jongens die van lager niveau komen en die wel potentie hebben”, erkende Oversloot.

Verjaardag
,,Ik zit nu in een lekkere flow”, ratelde de verdediger gelijk door. ,,Dat komt echt door de mensen om mij heen hier. Vanavond ga ik ook naar een verjaardag van Joeri Stavleu, dan kan ik daar ook lekker gezellig doen. En met een 5-1 is het toch iets lekkerder een verjaardag vieren.”

Noordwijk – ASWH 5-1 (3-0) 22. Achefay 1-0, 32. Wendt 2-0, 43. Van Staveren 3-0, 56. Wesdorp 3-1, 62. Achefay 4-1, 86. Waandels 5-1

Noodwijk: Van Vliet, Oversloot, Rietveld, Overvliet, Bröcker, Reynaers, Roshanali (75. Le Congé), Bosma (84. A. Wendt), Van Staveren, E. Wendt (81. Waandels), Achefay

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Van Nispen zet aftredende De Groot in het zonnetje’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer