Halverwege juli: de meeste mensen gaan van hun welverdiende zomervakantie genieten, maar bijna alle voetballers hebben hun jaarlijkse tripje naar de zon er alweer opzitten. Werk aan de winkel, want over ruim een maand vangen de eerste competities weer aan. De nodige oefenpotjes vinden plaats en de trainers starten hun zoektocht naar de ideale basiself. Zo ook Pieter Mulders, die zijn eerste seizoen bij Rijnsburgse Boys ingaat.

Een aantal weken geleden sprak Tom Beugelsdijk, bekend van eredivisionist ADO Den Haag en zijn Haagse versie van het woordje rustig, over een nieuw elan bij de Hagenaars. Een nieuw gezicht voor de groep en een aantal nieuwe spelers schudde de boel in  positieve zin wakker. Tussen de ploeg uit de Eredivisie en Rijnsburgse Boys kan wel een vergelijking getrokken worden. Mulders is, na zeven seizoenen Niek Oosterlee, de nieuwe coach en met dertien aangetrokken spelers zijn er veel nieuwe gezichten bij de derdedivisionist.

Gretige groep

Het was in het eerste oefenduel tegen Feyenoord dan ook niet raar dat je veel toeschouwers aan elkaar hoorde vragen: ‘weet jij wie dat is’. Alhoewel de 49-jarige Mulders de nodige spelers van Kon. HFC mee heeft genomen, is het voor hem ook zoeken. Na een week trainen en wat eerste indrukken, was de oefenmeester tevreden na afloop van het duel tegen Feyenoord. Al was de wedstrijd natuurlijk geen echt graadmeter.

,,Het is bij dit soort wedstrijden moeilijk in te schatten wat er goed of fout gaat, maar ik ben over het algemeen wel tevreden”, vertelt de kersverse trainer na afloop. , Het is wat clichématig, je verliest met 1-5, maar dat doe je wel tegen de bekerwinnaar. Maar ik kan niet anders zeggen: het is een gretige groep. We hebben tijdens de eerste training een test gedaan en daar kwamen ze allemaal goed uit. Ze hebben niet stil gezeten. Daardoor kan je als trainer de lat wat hoger leggen.”

Tegen Feyenoord werkte Mulders met twee groepen. De ene helft mocht de eerste helft spelen, de andere helft kwam na rust in actie. ,,Ik weet niet hoe lang ik hier mee door blijf gaan. Volgende week gaan we op trainingskamp naar Papendal en gaan we intensief trainen. We moeten kijken hoe dit gaat lopen.”

Bezigheidstherapie

Intensief trainen deed de groep ook afgelopen week al. En daar heeft Mulders, zoals iedere trainer, zijn eigen manier voor. ,,Ik ben hier niet gekomen om bezigheidstherapie uit te voeren”, vervolgt Mulders zijn verhaal. ,,Ik wil hier presteren. De jongens moeten gefocust zijn en moeten beter willen worden. Als je maar even verslapt, dan ben je de lul. En als eentje dat is, dan is de hele groep dat. Dat is een stimulerende factor naar elkaar toe.”

Mulders geeft een voorbeeld: ,,We deden een oefening jong tegen oud. De jonge gasten verloren en moesten opdrukken. De wat oudere jongens stuurden elkaar wat beter en dat pakte voor hun goed uit.”

Promotie

,,Weet je. Als alle trainers hetzelfde waren, dan was het wel heel saai geweest”, zegt de trainer iets later. ,,Ik doe het op mijn eigen manier. De club weet hoe ik het wil en zo zijn we ook in zee gegaan.” Op deze manier heeft Mulders het aardig voor elkaar gebokst bij Kon. HFC, hoewel het begin stroef was. ,,Het eerste half jaar heb ik daar moeite gehad met iedereen. Nou ja, ik niet met hun, maar de spelers met mij”, vertelt hij met een knipoog. ,,Ik heb maar een doel en dat is zo snel mogelijk promoveren naar de Tweede Divisie.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)