Zes goals, voetbal in de stromende regen, persoonlijke fouten en een interessant scoreverloop. Voor de voetballiefhebber pur sang was HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys om van te likkebaarden. En zelfs Jeroen Spruijt, middenvelder van de Rijnsburgers, genoot mee van de uiteindelijke 3-3 eindstand tussen de twee tweededivisionisten. ,,Ook voor een voetballer zijn dit heerlijke potjes om te spelen.”

De wedstrijden tussen deze twee ploegen zijn de laatste jaren in de Tweede Divisie vrijwel altijd beklijvend. In de afgelopen vijf edities werd er altijd vier of meer keer gescoord. Ook vorig seizoen werd de uitbeurt in het oosten van het land een interessant onderonsje. Toen eindigde het treffen in een 2-3 overwinning voor de Rijnsburgers.

Scoreverloop
Ook deze zaterdag behoorde een driepunter op De Boshoek tot de mogelijkheden. Al had na 45 minuten voetbal zelfs de meest verstokte Rijnsburg-fan die hoop al een beetje opgegeven. De ploeg van Henk Wisman leek voor rust een beetje op het team dat in de afgelopen jaren een fiks aantal tegengoals moest verwerken.

,,Het kon alle kanten op. Er was geen middenveld meer te zien.”

De twee ploegen gingen met een 3-2 voorsprong voor de Hardenbergers aan de thee. Nick de Bondt opende al na anderhalve minuut spelen de score. Via Spruijt kwamen de Rijnsburgers nog voor er twintig minuten waren gespeeld op gelijke hoogte. Daarna ging het rap. Via Ravelino Junte kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Spruijt zette drie minuten later de 2-2 op het scorebord. Rob van der Leij kopte nog voor de thee de derde Hardenbergse treffer tegen de touwen.

De doelpuntenmakers aan de kant van Rijnsburgse Boys: Jeroen Spruijt en Joël Tillema

,,We kregen absoluut geen druk op de bal”, zag Spruijt. ,,Dat doen we met z’n elven, met elkaar. Dat viel geen linie te verwijten. HHC Hardenberg voetbalde daar goed onderuit. Ik vond ze sowieso één van de betere ploegen die ik tot nu toe heb gezien in de Tweede Divisie. De 3-2 die zij maakten, was een goal uit een boekje.”

Omschakelen
De huidige nummer twee van de competitie leek niet gebukt te gaan onder de 3-2 achterstand bij rust. Uit een corner maakten de Rijnsburgers via topscorer Joël Tillema de 3-3. Daarna werd het kijkplezier alleen maar groter. ,,Het kon alle kanten op. Er was geen middenveld meer te zien. Het ging van omschakelen, naar omschakelen, naar omschakelen.”

Rijnsburgse Boys kwam zelf nog een keer goed weg toen De Bondt de paal raakte via doelman Bradley van der Meer. Ook de Rijnsburgers konden zelf nog met een overwinning aan de haal, maar Spruijt en Tillema faalden jammerlijk. ,,Uiteindelijk kunnen we daardoor wel met een puntje leven.”

,,Na volgend weekend krijgen we een lekker weekje met AFC-thuis, dan FC Eindhoven voor de KNVB-beker en daarna Kozakken Boys-thuis.”

Spruijt zelf maakte in Hardenberg ook al derde en vierde goal van het seizoen. ,,Vorig jaar heb ik er vijf gemaakt. Nu liggen er al vier in na acht wedstrijden. Ik ga het seizoenstotaal van vorig jaar waarschijnlijk wel inhalen”, lachte Spruijt. ,,Ik mag persoonlijk niet klagen. Ik heb bij Westlandia natuurlijk in de Derde Divisie gevoetbald en je merkt het verschil wel nu ik in de Tweede Divisie voetbal. De ploegen zijn echt beter.”

Voorkeur
Toch is de middenvelder een vaste speler in het keurkorps van Wisman. ,,In de voorbereiding doe je je best en hoop je dat je de trainer hebt kunnen overtuigen. Dat is blijkbaar gelukt.”

De Rijnsburgers kunnen, net als alle andere ploegen in de Tweede Divisie, genieten van een weekje rust. En dat komt Spruijt eigenlijk ook best goed uit. ,,Na volgend weekend krijgen we een lekker weekje met AFC-thuis, dan FC Eindhoven voor de KNVB-beker en daarna Kozakken Boys-thuis. Dan is zo’n weekend geen voetbal wel lekker, zodat we ons daarvoor kunnen opladen.”

Foto’s: Hans Heemskerk