width=

Op sportpark de Boshoek viel er voor de gastheer duidelijk meer te verdienen dan voor het bezoekende VVSB. Het tegen degradatie strijdende HHC Hardenberg, dat bij een overwinning directe afdaling naar de Tweede Divisie zou voorkomen, gunde daarbij de formatie van Wilfred van Leeuwen wel het balbezit, maar strafte slap ingrijpen van de paarsgelen voor de pauze tot drie keer toe keihard af. Een klap die de ploeg van Wilfred van Leeuwen na de doelwisseling niet meer te boven kwam.

,,Zij moesten en bij ons lag dat toch een ‘tikkie’ anders”, verklaarde Vladimir Jozic de uiteindelijke 3-1 nederlaag. ,,Slecht was het zeker niet van onze kant, maar op beslissende momenten grepen we te slap in en dat maakte vandaag nou net het verschil”, aldus de VVSB-captain.

Messcherp
Nadat beide ploegen een kans op een vroege voorsprong hadden laten liggen, was het Sargon Gouriye die matig ingrijpen aan VVSB-zijde afstrafte door Glenn Kobussen in staat te stellen de 1-0 te maken. Voor hetzelfde geld was de stand even later weer in evenwicht gebracht door Guido Pauw. Goalie Sander Danes voorkwam met een knappe redding erger op de kopbal van de VVSB-spits,

Aan de overzijde liet Derian Reinders zien hoe het wel moest door via de paal voor de 2-0 te tekenen. ,,Helemaal niet nodig”, oordeelde Jozic. ,,Maar het zat een beetje opgesloten in dit duel. Zij hielden het veld klein en waren vandaag voorin messcherp. Dat kostte ons uiteindelijk de kop.”

,,Die wedstrijd moeten we winnen om in het linkerrijtje te eindigen”, vervolgt Jozic. ,,Daar hebben we het hele seizoen gebivakkeerd en het zou zonde zijn als we er op de laatste wedstrijddag uit verdwijnen.”

Vervolgens werd het verschil tussen beide ploegen nog pijnlijker in het restant van het eerste bedrijf. Nadat Pauw het doel net iets te hoog had gezocht, verzuimden ook Tommy Bekooij en Maikey Parami kort na elkaar om iets terug te doen. En opnieuw viel VVSB in dezelfde valkuil toen Gouriye op slag van rust met een lage schuiver Ruben Valk het nakijken gaf.

Doordat Frans van Niel kort na de thee de 3-1 op het scorebord zette door de verre hoek achter Danes te vinden, leek het er even op dat het alsnog een wedstrijd zou worden. HHC Hardenberg wilde daar echter niet aan meewerken en verzuimde in de daaropvolgende minuten via Metaj en Van Hezel de deur definitief dicht te smijten. Hoewel VVSB het bleef proberen, waren de grootste mogelijkheden opnieuw voor de thuisploeg.

Plek in linkerrijtje behouden
De 3-1 stand bleef echter onaangetast zodat HHC Hardenberg zich kan gaan opmaken voor de play-offs om lijfsbehoud. Ook VVSB kent zijn taak getuige de woorden van Jozic. ,,We zijn allemaal sportman genoeg om te willen winnen. Die intentie hadden we vandaag zeker. Dat is niet gelukt en dan moet het maar gebeuren tegen TEC.”

,,Die wedstrijd moeten we winnen om in het linkerrijtje te eindigen”, vervolgt Jozic. ,,Daar hebben we het hele seizoen gebivakkeerd en het zou zonde zijn als we daar op de laatste wedstrijddag uit verdwijnen. Dat moeten we zien te voorkomen. Voor onszelf, maar ook voor onze supporters. In Tiel wonnen we met 0-6, maar er staat daar sinds de winterstop een heel andere ploeg. Die presteert uitstekend. We kunnen, nee we moeten, dus nog één keer aan de bak.”

HHC Hardenberg – VVSB 3-1 (3-0). 19. Kobussen 1-0, 22. Reinders 2-0, 42. Gouriye 3-0, 48. Van Niel 3-1

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart (23. Kraaijvanger), Van der Slot, Vijlbrief, Jozic, Van Niel De Rijk (73. Ruigrok), Parami (60. Tavilla), Pauw, Bekooij

Archieffoto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)