Als er één ploeg dit seizoen wisselvallig draait, is het Rijnsburgse Boys wel. Wisselvallig in de negatieve zin van het woord. Waar het de ene week hosanna is na een fraaie overwinning, kan de stemming de andere week weer tot het dieptepunt gedaald zijn. Na de kansloze 2-0 nederlaag bij HHC Hardenberg hadden ze er bij de Uien in ieder geval, voor de zoveelste keer, weer zwaar de pee in.

,,Ken je de wet van Murphy?”, vroeg een teleurgestelde Niek Oosterlee na afloop. ,,Nou, ik kan je vertellen dat die wet goed van toepassing is op ons seizoen. Als het tegenzit, zit het goed tegen. Ook vandaag weer.” De oefenmeester doelde vooral op het aantal spelers dat hij niet tot zijn beschikking had, en het uiteindelijke negatieve resultaat. Noodgedwongen werden er twee spelers uit het tweede opgeroepen om mee te reizen naar Hardenberg. Eén daarvan, Dirk Jan van den Oever, begon in de basis. De 19-jarige Robbin van Dijk mocht tien minuten voor tijd invallen.

Negatieve reeks
Het moet gezegd: naar het verleden kijkende en gezien de huidige vorm van beide ploegen, waren de kansen op een Rijnsburgse overwinning niet bijster groot. In vijf jaar Topklasse namen de Uien nog nooit een driepunter mee naar huis. Maar voetbal blijft een onvoorspelbaar spelletje en dus hadden de supporters, die de ruim twee uur durende reis naar Hardenberg hadden afgelegd, toch hoop op een goede afloop. Na de aftrap kon echter al snel geconcludeerd worden dat een puntendeling het hoogst haalbare was. Ook dat bleek te hoog gegrepen.

20160312-hhc-rijnsburgseboys-lr-107                                           Dirk Jan van den Oever probeert een voorzet te blokkeren

,,Ik denk dat ik je wel gelijk moet geven ja”, antwoordde oefenmeester Oosterlee op de vraag of de nederlaag tegen de Hardenbergers kansloos was. ,,Wij hebben echt geen moment aanspraak gemaakt op een overwinning. Vanaf minuut één werden we vastgezet en kwamen we niet aan voetballen toe. We liepen constant achter de tegenstander aan. Hoe dat komt? Hardenberg was gewoon beter en wij kwamen te kort.”

Hoewel Hardenberg het betere van het spel had, was die ploeg ook niet echt in grootse doen. Via de flanken trachtte de gastheer gevaar te stichten, maar slechts twee keer slaagden de oranjezwarten daar goed in. Clubtopscorer Rob van der Leij had voor rust de grootste kans. Eén-op-een met Rijnsburgse Boys-keeper Richard van Nieuwkoop verzuimde de aanvaller de score te openen.

Geen andere boeg
Doordat Hardenberg meteen vanaf de aftrap druk uitoefende op Rijnsburg, werden de Uien gedwongen zeer defensief te spelen. In dat opzicht liet de formatie van Oosterlee bijna geen steken vallen. Voor de pauze werd er weinig weggegeven. In de tweede helft beperkte het spel zich tot het onderbreken van de aanvallen van de equipe van Marcel Groninger. Een kleine tien minuten na rust slaagde de Rijnsburgse achterhoede daar voor het eerst niet in: 1-0.

Na de openingstreffer dacht geen haar op het hoofd van Oosterlee er aan om het over een andere boeg te gooien. ,,Je moet het als het team wel kunnen. Daarnaast moesten we ervoor waken niet direct de 2-0 om de oren te krijgen. Anders was de wedstrijd helemaal gespeeld. We hoopten op een moment dat we ruimte kregen om de 1-1 te maken, maar deze waren alleen heel erg klein. Uiteindelijk viel-ie dan vlak voor tijd wel aan de kant van Hardenberg.”

20160312-hhc-rijnsburgseboys-lr-137                                       HHC Hardenberg viert de 2-0 en de beslissing van de wedstrijd

Zoals gezegd: het is dit seizoen wisselvalligheid troef bij Rijnsburg. Leek de felbegeerde zevende plaats vorige week nog heel dichtbij, nu lijkt die met een verschil van vijf punten met GVVV weer ver weg. Volgens Oosterlee is er nog steeds van alles mogelijk. ,,We hebben nog zeven wedstrijden en kunnen nog 21 punten halen. Je bent pas uitgeschakeld als je het niet meer kunt halen. Maar dat het een moeilijk verhaal wordt, is zeker. Wat we aan boord hebben is op dit moment niet goed genoeg. Zo simpel is het.”

Samenvatting RTV Oost

HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys 2-0 (0-0). 52. Hooiveld 1-0, 83. Werkman 2-0

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Kuipers, Troost, Hessing, Ossevoort, Van den Oever (79. Van Dijk), Celen (79. Sardar), Van der Vijver, Wijks, Leonard, Koemans

Foto’s: Rick Meinen Studio (HHC Hardenberg)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)