Guido Moelee baalde flink na afloop van Swift – FC Rijnvogels. Maar hij was ook opgelucht. ,,Tuurlijk moeten we deze wedstrijd winnen. Maar als je kijkt hoe we speelden dan zegt me dat meer dan de uitslag.”

De ploeg van Moelee (Swift), die in het verleden twee jaar voor vv Noordwijk speelde, gaf in de 89e minuut een zeker lijkende overwinning uit handen (2-2). Dat punt was gestolen maar toch was de linksback minder furieus dan de week ervoor.

,,Vorige week tegen Argon speelden we een stuk minder dan vandaag en dan nog pakken we een punt. Om zo’n wedstrijd kan ik me echt kwaad maken. Deze pot niet. Die geeft juist vertrouwen. Het laat zien dat we tegen een ploeg als FC Rijnvogels die echt moet, ons mannetje staan. Het doel is top vijf en met dit spel is dat zeker haalbaar.”

,,Ik stap op mijn scooter en ben vanuit mijn werk met vijftien minuten op de club.”

Moelee speelde van 2011 tot 2013 aan de Duinwetering en vertrok vervolgens naar AFC Amsterdam waar hij vier jaar het rood zwart droeg. Van de Tweede Divisie naar de Hoofdklasse A bleek een bewuste stap terug. ,,Ik heb nog contact gehad met Katwijk om daar als tweede linksback de strijd aan te gaan met Guus van Weerdenburg maar heb er toch voor gekozen om dicht bij huis te voetballen.”

Kloffie
Nu bij AVV Swift heeft hij het prima naar zijn zin. ,,Ik stap op mijn scooter en ben vanuit mijn werk met vijftien minuten op de club. We kunnen hier voor de training eten en alles is verder netjes geregeld qua kleding. Daarbij hoef je hier voor een wedstrijd niet zo’n apepakkie aan en kan ik gewoon mijn eigen kloffie aan trekken. Mooi toch. Het bevalt me uitstekend.”

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)