Een week na de 0-1 nederlaag tegen Ter Leede leed Quick Boys in Hendrik-Ido-Ambacht opnieuw puntverlies. Het werd bij ASWH 2-2. Waarbij de kanttekening kan worden gemaakt dat een remise op sportpark Schildman voor veel ploegen doorgaans niet eens als een slecht resultaat wordt gezien. De krachtsverhoudingen waren dermate klein dat een puntendeling terecht was. 

Dat vond ook Quick Boys-goalie Martijn de Zwart. De sluitpost beleefde geen al te moeilijke middag, maar diende wel twee tegentreffers te incasseren. En dat zat de goalie niet lekker. ,,We begonnen wat slordig, maar echt moeilijk hadden we het niet. Van grote mogelijkheden was aan beide kanten geen sprake. Na de 0-1 gingen we wat gemakkelijker spelen. De voorsprong bij rust voelde dan ook lekker aan.”

Vinger op de zere plek

De treffer van Yordi Teijsse kwam uit de lucht vallen en mocht volledig op het conto van de spits worden geschreven. Na een knappe actie poeierde hij de 0-1 van achttien meter achter de kansloze Stef Doedee. Na de pauze was het echter een ander verhaal. Het fysiek sterke ASWH probeerde de achterstand met opportunistisch voetbal, lees een lange haal, ongedaan te maken.

,,Daar gingen we teveel in mee”, oordeelde De Zwart. ,,Bovendien gaven we een aantal keer wel heel gemakkelijk een hoekschop weg. Ik heb er geloof ik tien geteld. Dat leverde bij twee van die dode spelmomenten een tegendoelpunt op. We wisten dat zij daar gevaarlijk mee zijn, maar toch ging het twee keer fout. Dat mag eigenlijk niet gebeuren, zeker omdat de meeste tegentreffers dit seizoen op dezelfde manier tot stand kwamen. We moeten daar nu wel lering uit trekken, omdat we te vaak onnodig in een dergelijke situatie terechtkomen.”

IMG_0295                            Verdediger Delano A Colhen schermt de bal af

Na de 2-1 bracht Jan Zoutman het duo Driebergen en El Ousrouti binnen de lijnen. Met nog ruim twintig minuten op de klok ging Quick Boys op jacht naar minimaal de gelijkmaker. Het slaagde in die opzet toen Teijsse nog geen zes minuten later na een handsbal in de ASWH-zestien vanaf elf meter mocht aanleggen. Dat deed hij met succes.

,,We toonden gelukkig karakter na die achterstand”, vond De Zwart. ,,Om na de gelijkmaker door te willen drukken. Ook ASWH ging in de slotfase voor de winst, zodat er een open wedstrijd ontstond. Natuurlijk kwamen we hier voor de overwinning. Als je kampioen wil worden is dat ook normaal en bovendien hebben we er de ploeg voor. Als je terugkijkt naar vanmiddag moet je toch tevreden zijn met een punt. Even zag het er somber uit, maar een tweede nederlaag op rij konden we in ieder geval afwenden. Als we dit seizoen succes willen boeken, zullen we er elke week voor 110% moeten staan. Volgende week thuis tegen Noordwijk zal dat denk ik geen probleem zijn.”

ASWH – Quick Boys 2-2 (0-1). 26. Teijsse 0-1, 60. Verhoeven 1-1, 73. Tieleman 2-1, 79. Teijsse 2-2 (strafschop)

Quick Boys: De Zwart, Opoku, Bentem, A Cohen, Ravensbergen, Hoek (74. Driebergen), Aafjes, Van der Plas (74. El Ousrouti), Sahadewsing, Teijsse, Steemers,

Tekst: Leo Schrama

Foto’s: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2