Vorig seizoen stelde UNA in extremis een thuiszege op VVSB veilig. Ditmaal hadden de rollen zomaar omgedraaid kunnen zijn. Een kopbal van Jordy Zwart spatte diep in blessuretijd echter op de binnenkant van de paal uiteen, waardoor het duel in Veldhoven doelpuntloos bleef. ,,Het is goed dat we van een directe concurrent niet hebben verloren, maar echt blij worden we hier niet van”, baalde verdediger Peet van der Slot. ,,Het had een stuk lekkerder geweest als die kopbal van Jordy er was ingegaan.”

VVSB had een mooie week in stijl kunnen besluiten. Dinsdag waren de Noordwijkerhouters met overtuigend spel te sterk voor FC Emmen en werd de achtste finale van de KNVB-Beker bereikt. Daarin kwam Capelle als opponent uit de koker rollen. Het duel staat half december op de rol en tot die tijd geniet voor de paarsgelen de competitie topprioriteit. Zeker in een seizoen waarin de plaatsen voor de Tweede Divisie worden vergeven.

VVSB staat weliswaar keurig vijfde en dus aan de goede kant van de streep, maar de verschillen zijn miniem. ,,Het staat zo dicht bij elkaar dat als we volgende week verliezen en de uitslagen op de andere velden ongunstig zijn, we zomaar negende kunnen staan”, beseft Van der Slot.

Het medicijn is dan ook een winstpartij. Dat lukte ruim een maand geleden voor het laatst. ,,We hebben de laatste vier duels drie keer gelijkgespeeld. Dat schiet niet echt op”, verzucht Van der Slot. ,,Het zou mooi zijn als we drie keer achter elkaar zouden winnen. Dan krijgen we wat lucht.”

Goed begin
Volgens Van der Slot had VVSB geen moeite om de knop om te zetten na het bekersucces tegen Emmen. ,,Het eerste halfuur speelden we heel goed. Daarna namen zij het initiatief over en kregen ze twee kansen. Hun enige twee van de wedstrijd. In de tweede helft waren wij weer beter, zonder dat we ons niveau van het eerste halfuur haalden.”

UNA eindigde de afgelopen twee seizoenen als runner-up in de zondagse Topklasse. Van der Slot had dan ook op een zware middag gerekend. ,,We wisten dat het een lastige pot zou worden. UNA is een degelijke ploeg, zonder echte uitblinkers. Daarnaast was het kunstgras lastig te bespelen, waardoor soepel combineren niet mogelijk was. Het was geen hoogstaande wedstrijd. Ook omdat beide ploegen de ruimtes klein hielden. Daarom was het lekker geweest als wij op voorsprong waren gekomen. Dan hadden we meer ruimte gekregen.”

Van der Slot tot besluit: ,,We hebben drie of vier opgelegde kansen gehad. Naast de paal raakten we ook de lat. Deze wedstrijd hadden we kunnen winnen.”

UNA – VVSB 0-0

VVSB:
Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Jozic (79. De Rijk), Ruigrok, Van Niel, Parami, Serbony (60. Bekooij), Tavilla.

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Cees Admiraal


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO