‘Papa Zethof’. Het is de bijnaam die trainer Kees Zethof inmiddels heeft verworven bij SJC. Het zegt genoeg over de uitstraling die hij blijkbaar heeft op de spelers. En als zo’n trainer dan besluit weg te gaan, dan komt dat even aan. Afscheid nemen van een familielid is nooit makkelijk.

Ook niet binnen de spelersgroep van SJC. Een vriendenelftal dat met plezier door de Hoofdklasse wandelt, met ‘papa Zethof’ die zijn kroost bij de hand neemt. En als vader besluit om weg te gaan, dan kan dat als teleurstellend worden ervaren. ,,Zo hebben de jongens het niet direct naar mij gecommuniceerd, maar uit de technische commissie kreeg ik signalen dat ze het wel zijn”, vertelt Zethof over de reactie van de spelersgroep.

,,We zitten nu in een fase waarbij de spelersgroep wordt betrokken in de zoektocht naar een nieuwe trainer, dus dat speelt ook een rol. Als dat achter de rug is, dan komt er een bepaalde rust weer terug bij de club en dan zal er nog wel wat over gepraat worden met elkaar. Maar ik denk dat je die vraag beter aan de spelers zelf kan stellen.”

,,Hij zal absoluut niet weg zijn gegaan omdat hij het niet meer naar zijn zin heeft bij de club.”

En die reageerden inderdaad teleurgesteld maar begripvol. ,,Het is binnen de selectie heel rustig en er is heel normaal op gereageerd”, vertelt aanvaller Sten Goosen. ,,Kees heeft zelf altijd gezegd dat hij nooit langer dan drie jaar bij een club blijft. Toch was het wel een verrassing. Ik had nog wel een jaartje extra verwacht. Ik denk dat er binnen SJC vooral teleurstelling is. Het is een goede trainer voor de club, hij past goed bij onze vereniging. Daarom is het jammer dat hij gaat.”

Een plus een is twee zou je zeggen, maar Zethof houdt vast aan zijn standpunt. De Noordwijkse trainer wil een nieuwe uitdaging. ,,Hij gaat absoluut niet weg omdat hij het niet meer naar zijn zin heeft bij de club. Het is inderdaad zo dat hij een andere uitdaging wil”, denkt Goosen ,,En daar heeft hij alle recht op. Het is nog vroeg in het seizoen en hij zit nog ruim een halfjaar bij de club. Ik denk dat we daar nu niet zo lang bij stil moeten staan. Het is nu nog een beetje: ‘Oke, hij heeft het gezegd, we gaan weer verder.’ Het moment zelf dat je er over na gaat denken dat hij weggaat, komt nog wel.”

Foto: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)