"banner

Men wist na afloop van de wedstrijd tussen Hillegom en Legmeervogels (1-1) niet wat het moest doen. Juichen omdat de rode lantaarn werd afgedragen aan concurrent Assendelft? Of balen dat het een kans op drie punten had misgelopen. De thuisploeg had niet alleen na afloop last van het dilemma. Ook tijdens de wedstrijd was te zien dat de ploeg van Arend Jan Kranenburg op twee gedachten hinkte. 

De oefenmeester van de Hillegommers wist na afloop niet hoe hij moest reageren. Enerzijds was hij trots op zijn ploeg, omdat ze de nummer drie van de ranglijst goed tegenstand gaven. Anderzijds besefte hij dat er drie punten bijgeschreven moesten worden aan het totaal. Het zelfvertrouwen kreeg een boost, maar tegen Legmeervogels had de ploeg een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om goede zaken te doen.

Niet alleen Assendelft verloor zijn wedstrijd, maar ook de ploegen die op een veilige plek staan. Het bezorgde Kranenburg een kater die hij misschien wel met een lach kon ontvangen. Met name in de slotfase van het duel was de thuisploeg dichtbij de winst. De maker van de openingstreffer, Aiden Ryan, snelde het strafschopgebied in, maar hij kon het leer niet voldoende kracht meegeven.

Zoals voorspeld 
De wedstrijd liep eigenlijk zoals Kranenburg had voorspeld. De bezoekers gaven de Hillegommers de bal en zakten terug op eigen helft. Het geduld en creatieve vermogen van de thuisploeg werd op proef gesteld. Hillegom mocht het spel maken en de ploeg uit Uithoorn wachtte op een foutje, zodat het kon toeslaan. Op De Zanderij was voor het eerst sinds tijden een ploeg te zien met gif.

,,Dit was een kans om weer eens drie punten te pakken.”

Bij balverlies werd er snel druk gezet op de tegenstander en bij balbezit werd de balvaste Jasper van Trigt gevonden. Van Trigt moest op zijn beurt ervoor zorgen dat Ryan en Joris van Dongen in de diepte bediend konden worden. Dat de thuisploeg zich op positieve wijze wist te manifesteren in het duel, kwam eigenlijk per toeval.

Puzzelstukje
De ploeg van Kranenburg had namelijk het één en ander te puzzelen. Door de absentie van de geschorste Frank de Groot en de blessures van Mitchell van der Paard en Tom Tebbens, werd de oefenmeester gedwongen om noodgrepen in zijn elftal te brengen. Het leidde ertoe dat de juiste spelers per toeval op bepaalde posities stonden.

Tom ten Have, normaliter een middenvelder, vormde samen met Danny van den Berg het centrale duo. Ten Have, die doorgaans gewend was om onder volle druk te spelen op het middenrif, zorgde voor rust aan de bal. Daardoor kon Hillegom vrijwel altijd rustig opbouwen. Op het middenveld was er een plaatsje vrijgekomen voor Niels de Jong. De middenvelder zorgde met zijn gif ervoor dat de snelle omschakelingen teniet werden gedaan.

Recept
Hillegom werd gedurende de wedstrijd steeds wat gevaarlijker. Ryan en Van Dongen werden een paar keer de diepte in gestuurd. Laatstgenoemde had na een halfuur spelen de openingstreffer op zijn schoen, maar de doelman van de bezoekers bleef goed op zijn lijn staan.

Met dit recept werden de Hillegommers steeds gevaarlijker. Aan de andere kant was Rahim Gök één van de uitblinkers. Met een paar katachtige saves hield hij zijn ploeg op de been. Kort voor rust leek hij de schlemiel te worden nadat hij een vrije trap losliet. Gelukkig voor hem en zijn ploeg ging de rebound naast.

,,We staan nu niet meer op de laatste plaats en dat is positief.”

Na de thee schoot Hillegom letterlijk en figuurlijk uit de startblokken. Van Trigt snoepte de bal van een verdediger van Legmeervogels af en stuurde Ryan de diepte in. De aanvaller bleef rustig tegenover de keeper en schoot raak: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Na een slordige pass achterin konden de bezoekers overnemen. Na een voorzet kon Yasin Poyraz raak knikken: 1-1.

Laatste plaats
,,Als je ziet hoe we die treffer weggeven, dan is dat niet professioneel”, vond een zichtbaar teleurgesteld Kranenburg na afloop. ,,Dit was een kans om weer eens drie punten te pakken. De wedstrijd liep eigenlijk zoals we hadden voorspeld. Als je ziet hoeveel kansen we hebben gecreëerd, dan denk ik dat we hem hadden kunnen winnen. Natuurlijk kon die ook aan de andere kant vallen, maar ik denk dat we hier een kans hebben laten liggen.”

,,We staan nu niet meer op de laatste plaats en dat is positief. Ik ben ook niet teleurgesteld om het feit dat we een kans hebben laten liggen om in te lopen op de concurrenten, maar wel omdat ik vind dat we onszelf moesten belonen.” Kranenburg zag een hectische slotfase vanaf de bank. Het spel golfde op en neer en dat leidde tot bizarre mogelijkheden op beide helften. Uiteindelijk kende het spannende duel geen winnaar.

Hillegom – Legmeervogels 1-1 (0-0) 53. Ryan 1-0, 56. Poyraz 1-1.

Hillegom: Gök, Meiland (46. Haagmans), Van den Berg, Ten Have, Van Leeuwen (88. Arendse), De Jong, Pijpers, Van Veen, Van Dongen, Van Trigt (64. Turenhout), Ryan.

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Ouderwets ‘middagje SJC’ geeft reden tot lachen’

Interview Aiden Ryan

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen