Het krachtsverschil tussen ASC en SV Hillegom was er wel degelijk, al kwam dat niet zozeer tot uitdrukking in de score. Coach Bas Naber vond de 2-0 zege aan de magere kant. ,,Als we echt dodelijk waren geweest, had het een dikke uitslag geworden.”

,,We deden een aantal dingen goed en een aantal dingen niet”, begon Naber zijn analyse. ,,Wat beter kan is dat we te gehaast waren in de afronding. In de tweede helft hebben we zeker zes opgelegde kansen gekregen. Ook gingen we van dertig meter op doel schieten. Dat vond ik wat overdreven. Aan de andere kant gaven we helemaal niets weg en is weer duidelijk geworden dat we een goede en solide basis hebben.”

Naber toonde zich kritisch op SV Hillegom, omdat hij er voor wil waken dat er gemakzucht in de ploeg sluipt. ,,Natuurlijk ben ik blij met de 21 punten uit zeven wedstrijden. Dat kan niet beter. Maar we moeten onszelf uitdagingen blijven opleggen. Als we achterover gaan leunen, kan het gevaarlijk worden.”

Daarbij wordt Hillegom nog steeds op de huid gezeten door MMO en Van Nispen, die ook maar blijven winnen. ,,Ik denk dat je in deze competitie 65 punten nodig hebt om kampioen te worden. Je kunt heel weinig laten liggen. Gelukkig hebben we dat nog niet gedaan.”

In Oegstgeest was topschutter Jeroen Dedel weer van grote waarde voor zijn ploeg. De aanvaller scoorde vlak voor rust tweemaal.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA