"banner

SV Hillegom is gedegradeerd naar de Tweede Klasse na een 3-5 nederlaag tegen Assendelft. Na negentig minuten voetbal stond het 3-3 tussen de twee ploegen. In de verlenging sloegen de bezoekers toe. De Hillegommers speelden drie seizoenen lang in de Eerste Klasse. In 2016 promoveerde de fusieclub voor de eerste keer naar de Eerste Klasse.

In de thuiswedstrijd tegen Assendelft scoorden Aidan Ryan, Jasper van Trigt en Joris van Dongen, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg. De Hillegommers stonden dit seizoen ook lang onderaan in de Eerste Klasse, maar kropen enkele wedstrijden voor het einde van het seizoen over NVC heen uit Naarden.

Vanwege de matige resultaten werd eerder dit kalenderjaar trainer Stefan Teeken ontslagen. Bas Naber nam als interim trainer enkele maanden de honneurs waar, maar kon Hillegom niet behoeden uiteindelijk voor degradatie. Vorig jaar zouden Hillegom en Assendelft elkaar ook tegenkomen in de nacompetitie. De bezoekers uit Noord-Holland wilden echter niet op 1 juli de finale van de nacompetitie spelen vanwege het overlijden van een erelid.

SV Hillegom – Assendelft 3-5 (2-1) *na verlenging
Goals: Ryan, Van Trigt, Van Dongen