"banner

SV Hillegom maakte afgelopen zondagmiddag een goede beurt. Niet alleen omdat de concurrenten punten verspeelden, maar ook vanwege de eigen winstpartij. Op bezoek bij FC Uitgeest pakte de ploeg van Stefan Teeken drie belangrijke punten (0-2). Door de overwinning haakte Hillegom weer aan in de middenmoot en verliet het de degradatiezone.

,,Het was een terechte overwinning”, steekt doelpuntenmaker Jim Pijpers direct van wal over de ontmoeting tussen FC Uitgeest en Hillegom. ,,Met name in de eerste helft waren wij veel feller en beter. Ik denk dat we geleerd hebben van vorige week, waarin we dat niet waren. Daarnaast waren de resultaten van de concurrenten gunstig en kunnen we volgende week, als we winnen van Zaanlandia een gat slaan.”

Lekkere goal
De middenvelder had zelf met een treffer een groot aandeel in de driepunter. Kort voor rust kon hij na een voorzet vanaf de rechterkant rondom het strafschopgebied uithalen. De bal zeilde via de onderkant van de lat in het doel: 0-2. ,,Het was een lekkere goal. Jeroen Dedel liet de bal voor mij lopen en kon gelijk schieten.”

Niels van Veen tekende voor de openingstreffer namens Hillegom tegen FC Uitgeest.

Niels van Veen, die de aangever was van Pijpers’ treffer opende zelf de score. Na een hoge bal vanaf de rechterkant kon de spits de bal richting de goal koppen. De keeper van de opponent gleed weg, waardoor hij kansloos was en het nakijken had: 0-1. De openingstreffer was dus mede te danken aan het gladde en matige veld.

Achterveldje
,,Het hoofdveld was niet goed, dus moesten wij uitwijken. We speelden op zo’n typisch ‘achterveldje’, wat niet al te best was. Wij zijn gewend om op kunstgras te spelen, maar dit was normaal gras. Daardoor hadden we af een toe moeite met voetballen. Dan is het extra lekker als je hier een overwinning pakt.”

In het tweede bedrijf kon Hillegom de voorsprong verdedigen zonder in de problemen te komen. Daarnaast hielden Teeken en zijn mannen weer eens de nul. ,,De nederlaag die we vorige week opliepen, was echt onnodig. Ik ben blij dat we het vandaag (zondagmiddag, red.) weer goed hebben kunnen maken.”

Daarom is het doel voor de Hillegommers duidelijk: volgende week moet er gewonnen worden op De Zanderij. Het is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de ploeg. ,,Ik vind het wel even lekker om twee tot drie weekjes niet met voetbal bezig te zijn”, is Pijpers eerlijk. ,,Ik hoop dat we de eerste seizoenshelft op een goede manier kunnen afsluiten. Ik denk dat wij met deze spelersgroep ‘gewoon’ in de middenmoot moeten staan.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook:Knappe uitzege Hillegom, keiharde nederlaag Warmunda’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda