Coach Bas Naber was zeer opgelucht na de 3-2 overwinning van SV Hillegom op Weesp. Zijn ploeg was door vier opeenvolgende nederlagen naar de laatste plaats in 2B afgezakt. Door de zege op Weesp is Hillegom weer hekkensluiter af. ,,Dit is goed voor ons vertrouwen”, zei uitblinker Ruben Beentjes.

Naber is een coach die bekend staat om zijn aanvallende filosofie. Voor het duel tegen Weesp had de coach maar één wens: er moest worden gewonnen. Het maakte niet uit hoe. Als er maar strijd en passie was. Aanvankelijk leken zijn manschappen daarvan niet doordrongen. Binnen twintig minuten stond het al 0-2.

,,We lieten ons wel heel makkelijk wegzetten de eerste twintig minuten”, zei Naber. ,,Gelukkig hadden we nog ruimschoots de tijd om de zaken beter te organiseren en te repareren. Dat we door twee goals vlak voor rust op 2-2 kwamen, was natuurlijk heel lekker.”

Weesp-trainer Karel Knaap baalde daar stevig van. ,,We vergaten door te drukken na de 0-2. We hebben de kansen gehad. Voor mijn gevoel zat de wedstrijd in de tas. Door gemakzucht kreeg de eerste helft een hele andere wending en stond het opeens 2-2.”

Spelbepaler

Hillegom heeft sinds kort een nieuwe spelbepaler in huis: Ruben Beentjes. De 21-jarige speler beschikt over een goede techniek, inzicht en slimheid. Beentjes had met zijn sublieme passjes een belangrijk aandeel in de terugkeer van Hillegom. Eerst scoorde Corneel Berg de 1-2. Korte tijd later zette Christian Nederpel de supporters in vuur en vlam met de 2-2. Niet veel later was het rust. Hillegom had een mokerslag uitgedeeld, zo zou later blijken.

Jim Pijpers bracht Hillegom in de tweede helft aan de leiding. Dat het bij die ene treffer bleef, mocht een klein wondertje worden genoemd. Hillegom had de weelde van de voorsprong, maar was nog lang niet in veilige haven. Het werd een open wedstrijd. Een strijd die alle kanten op kon. Vooral Weesp-speler Koen Buddenberg zorgde voor veel gevaar bij Hillegom achterin.

Kunst- en vliegwerk

Beide ploegen kregen mogelijkheden. Met kunst- en vliegwerk hielden beide goalies echter stand. Het werd geen 3-3, ook geen 4-2. Dat laatste had gekund, maar Michel van der Ploeg mikte van veertig meter afstand naast het lege doel. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot. Hillegom won eindelijk weer eens een wedstrijd. Volgende week wacht weer een cruciaal duel. Dan moet het spelen tegen directe concurrent Blauw-Wit.

Nieuwkomer Beentjes was blij met de winst. ,,Ja, gelukkig winnen we deze belangrijke wedstrijd. Het was erop of eronder vandaag. Wij hoeven eigenlijk voor geen enkele tegenstander onder te doen. Weesp stond zesde op de ranglijst. Je ziet dus dat het niets zegt. Dit is goed voor ons zelfvertrouwen. Het was inderdaad even slikken na de snelle 0-2 achterstand. We hebben het daarna goed opgepikt. Mentaal gezien was de 2-2 net voor de rust al een overwinning voor ons. De 3-2 bracht nog meer strijd en passie bij ons naar boven. Eigenlijk hadden we ook nog de 4-2 moeten maken om de wedstrijd in het slot te gooien. Nu werd het nog spannend in de slotfase van de wedstrijd.”

Archieffoto: Huub Slingerland