"banner

Een ruime overwinning tegen HMSH (4-0) met als gevolg de koppositie in de Tweede Klasse. Het was een prima zondag voor SV Hillegom, maar op De Zanderij rekenen ze zich nog niet rijk. Één van de doelpuntenmakers van zondagmiddag, Maik van Zanten, is vooral benieuwd waar hij en zijn teamgenoten nou echt staan ten opzichte van de rest. ,,Misschien weten we dat als we over een paar weken tegen Foreholte spelen.” 

,,Het is wel lekker dat we bovenaan staan”, is de eerste en nuchtere reactie van de aanvaller na de ruime winstpartij. ,,Al moet er wel gezegd worden dat ze bij Foreholte een wedstrijd minder gespeeld hebben en twaalf punten uit vier wedstrijden hebben. We doen in ieder geval lekker mee en wat mij betreft horen we ook bovenin mee te draaien.”

De koppositie voor de Hillegommers was het gevolg van een klinkende overwinning in eigen huis tegen HMSH uit Den Haag. Bij rust stond het al 3-0 voor de blauw-witten door treffers van Van Zanten, Niels van Veen en Aidan Ryan. ,,We maakten 1-0 door Niels na een goede bal van Menno (van Gurp, red.). Daarna merkte ik wel dat er wat van onze schouders viel. Als die goal eenmaal valt, dan gaan wij iets lekkerder voetballen. Dat is iets wat in deze ploeg zit.”

Jeugdige ploeg
Verder merkte de buitenspeler op dat het elftal af en toe kenmerken liet zien van een jeugdige ploeg. ,,We hebben een aantal jonge gasten en dat zag je bijvoorbeeld in de tweede helft. We stonden 3-0 voor, maar we gingen een beetje freewheelen. Als we het wat beter hadden uitgespeeld, hadden we nog meer goals kunnen maken.”

,,Het is lekker bouwen en ontwikkelen als je bovenin meedoet.”

Het krachtsverschil was na de openingsgoal groot tussen de Hillegommers en de ploeg uit Den Haag. Toch had de ploeg van Ron Bouman het in de openingsfase nog eventjes lastig met de opponent waar onder andere oud-prof Ali Boussaboun speelde. ,,HSMH heeft een aantal goede spelers, maar het was niet echt een ploeg. In de eerste helft kwamen ze er ook nog een paar keer gevaarlijk uit, maar toen die goal bij ons viel, kregen wij meer vertrouwen.”

Ruimte voor verbetering
In de tweede helft liep de tweedeklasser uiteindelijk nog uit naar 4-0 door een treffer van Van Gurp. Door de overwinning staat de ploeg van Bouman op dertien punten uit vijf wedstrijden op de eerste plek. Van Zanten denkt dat er voorlopig nog genoeg rek in het elftal zit.

,,Het is lekker bouwen en ontwikkelen als je bovenin meedoet”, zegt hij. ,,Dat is toch beter dan dat je grijs in de middenmoot staat. Ik moet wel zeggen dat we aan de goede kant van de medaille zitten. We hebben dit seizoen al een paar potjes gehad, die de club de afgelopen twee jaar zou verliezen. Daarnaast merk je wel dat er wat verschil zit tussen de Eerste en Tweede Klasse.”

,,Wij moeten niet denken dat we nu een topploeg zijn.”

,,Ik heb ook het idee dat we nog aan het puzzelen zijn. We missen Jim Pijpers en Mike van Veen nog en daarnaast staan bepaalde jongens op een andere plek. Iemand zoals Joris van Dongen bijvoorbeeld staat dit seizoen rechtsback. Daar moet hij nog aan wennen.”

Geen topploeg
Maar verder gaat het de goede kant op, op De Zanderij. Zeker na twee slechte jaren waarin de club constant naar beneden moest kijken in plaats van naar boven. De sfeer is, door de goede start, uitstekend op de club, maar volgens de oud-speler van Noordwijk moet men zich niet rijk rekenen nu het de koppositie in handen heeft.

,,Wij moeten niet denken dat we nu een topploeg zijn en dat iedereen het mannetje kan uithangen. We hebben dit seizoen genoeg wedstrijden gehad waarin het ook stroef was. Ik denk dat die wedstrijd tegen Foreholte voor ons een mooi ijkpunt is. Ik ben zelf erg ambitieus, want het zou lekker zijn als we over een paar weken een periode hebben, maar zover is het nog lang niet.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook:Ruime overwinningen voor Foreholte en Hillegom


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude