"banner

De frustratie was groot bij het meegereisde publiek uit Hillegom. De tientallen toeschouwers die afgelopen zondagmiddag naar Beverwijk waren gekomen om de Hillegommers aan te moedigen tegen DEM (3-0), zagen dat de ploeg wederom faalde tegen een opponent die met tien man speelde. De thuisploeg moest het na een halfuur spelen met een man minder doen, na een elleboogstoot op Aiden Ryan.

De hekkensluiter van de Eerste Klasse deed het voor de rode prent uitstekend en kwam zelfs nog tot wat kansjes. Peter van Leeuwen, die als linksback in het strafschopgebied opdook, zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman en Mike van Veen raakte de lat na een fraaie poging vanaf de middenlijn. Het zag er rooskleurig uit voor de Hillegommers, maar een persoonlijke fout gooide roet in het eten.

Persoonlijke fout
Een kopbal naar achteren van Jim Pijpers werd onderschept door de Beverwijkse aanval. Frank de Groot moest aan de noodrem trekken en zag tot zijn verbazing dat de scheidsrechter naar de stip wees. Twan Verswijveren schoot de strafschop binnen: 1-0. Door de tegentreffer werd Hillegom gedwongen om de aanval te zoeken. Met een man meer had dat makkelijker moeten zijn, maar de rode kaart toonde de zwakte van de Hillegomse formatie.

,,We staan al het hele seizoen onderaan, dus het is ook niet zo dat we niet op deze positie horen te staan.”

De buitenspelers van de ploeg, Ryan en Joris van Dongen, kwamen zelden in de één tegen één situatie terecht. De bal ging meer breed dan naar voren. Daarnaast kon de aanvalsleider van de ploeg, Jasper van Trigt, de bal niet vasthouden, waardoor het leer constant van de ene naar de andere kant ging. De stootkracht die de ploeg nodig had, ontbrak tegen DEM.

De thuisploeg schakelde na de rode kaart over van een 4-4-2 systeem naar een 3-4-2 formatie. Daardoor kregen de  Beverwijkers een man meer op het middenveld. Doordat de voorste linie van de Hillegommers niet goed bereikt werd  en niet de dreiging had, kwam DEM niet in de problemen. Sterker nog, het bleef kinderlijk eenvoudig op de been tegen elf man.

Omschakeling
De gastheren waren zelfs gevaarlijker dan Hillegom. Vooral vanuit de omschakeling was het een aantal keer bijna raak. Rik Stals, aanvalsleider van DEM, deed de Hillegommers uiteindelijk de das om. Stals kwam oog in oog met Rahim Gök en bleef koelbloedig: 2-0. De bezoekers probeerden nog een slotoffensief van de grond te krijgen. Joost Meiland werd gewisseld voor Ronald Turenhout, maar dichtbij een aansluitingstreffer kwamen Arend Jan Kranenburg en zijn mannen niet.

Joris van Dongen probeert de bal af te schermen. 

In de laatste seconden van de wedstrijd wist DEM zelfs nog de score uit te breiden. Wederom bleef Stals rustig in het strafschopgebied en scoorde hij: 3-0. De Hillegommers slaagden er andermaal niet in om met een man meer een tegenstander pijn te doen. Daarnaast was de creativiteit ver te zoeken bij de ploeg.

Creativiteit
Dat laatste beaamde de trainer van de ploeg, Kranenburg, ook na afloop. Tegen Uitgeest en EDO HFC kwam zijn ploeg ook al tegen een tegenstander te staan met een man minder en profiteerden ook toen niet. Maar de trainer zag dat de situaties na de kaarten niet identiek waren.

,,Het is nu zorg dat we niet in een valkuil van frustratie komen.”

,,Ik vind dat we vandaag ten onder gaan door een persoonlijk moment”, begint hij over de nederlaag van zijn ploeg. ,,Vorige week tegen Uitgeest vond ik het meer een collectief moment. De ene helft van de ploeg bleef voorin en de andere helft bleef achterin. Daardoor werden de ruimtes te groot. Tegen EDO vond ik dat we een stapje te langzaam deden en dat we angstig waren. Wat dat betreft zijn we elke keer in een andere situatie terecht gekomen.”

,,Na afloop ben ik heel simpel tegen de groep geweest. Dat we liever hadden willen winnen is duidelijk. Dat we er vandaag meer uit moesten halen is ook duidelijk. Ik wil alleen geen gezeik of gejammer meer, want volgende week moeten we er weer staan. Het is nu zorg dat we niet in een valkuil van frustratie komen. We moeten ervoor zorgen en alles aan doen dat we hieruit komen. We staan al het hele seizoen onderaan, dus het is ook niet zo dat we niet op deze positie horen te staan.”

DEM – SV Hillegom 3-0 (1-0): 36. Verswijveren (pen.) 1-0, 73. Stals 2-0, 90. Stals 3-0.

Hillegom: Gök, Meiland (64. Turenhout), Van den Berg, De Groot, Van Leeuwen, Pijpers, Ten Have, Van Veen, Ryan, Van Trigt (77. Arendse), Van Dongen.

Foto’s: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen