"banner

Verslagen liepen de spelers en staf van SV Hillegom van het veld. Opnieuw werd er een nederlaag aan het competitietotaal toegevoegd. De ploeg van Stefan Teeken had gehoopt om tegen LSVV de punten te pakken, maar stond na negentig minuten spelen met lege handen (2-3). Ondanks dat de Hillegommers goed leken te starten aan de competitie met twee winstpartijen uit de eerste twee wedstrijden, zag het er afgelopen zondagmiddag naar uit de blauw-witten dit seizoen vooral naar beneden moeten kijken. 

En dat was een pijnlijke conclusie. Het was er eentje die Teeken na afloop van het duel zelfs bevestigde. De oefenmeester dacht met het binnenhalen van Jeroen Dedel, Niels van Veen en Donovan Partosoebroto een enorme kwaliteitsimpuls te hebben gegeven aan zijn selectie, maar niets is wat het lijkt. De Hillegommers staan na acht wedstrijden op een nacompetitieplek en daarmee is de club in een aantal maanden tijd letterlijk en figuurlijk niks opgeschoten.

Zwaar seizoen
Ook aan het einde van vorig seizoen stond Hillegom op deze plek. Toen mocht het elftal, dat getraind werd door Arend Jan Kranenburg, zich opmaken voor de nacompetitie. Het team van een seizoen geleden straalde vooral onrust, onzekerheid en weinig vertrouwen uit. Datzelfde geldt voor de ploeg die op dit moment de clubkleuren moet verdedigen op De Zanderij. Oké, het heeft met Dedel en Van Veen meer scorend vermogen in de ploeg, maar nog steeds geeft het de doelpunten weg als warme broodjes over de toonbank.

,,We zijn nog niet zover als we hadden gehoopt en dat betekent dat het een zwaar seizoen gaat worden”

Dat er weinig progressie was geboekt in de afgelopen maanden, gaf Teeken na afloop voor de camera goudeerlijk toe. ,,Op dit moment geven wij de goals veel te makkelijk weg”, was zijn eerste conclusie. ,,Ik realiseer me dat we in dit soort wedstrijden punten moeten pakken. Vooral in thuiswedstrijden wil je winnen. Dan moet je ook een conclusie trekken: we zijn nog niet zover als we hadden gehoopt en dat betekent dat het een zwaar seizoen gaat worden.”

Dat de thuisploeg de doelpunten te makkelijk weggaf, bleek na ruim twintig minuten spelen. Teeken en zijn mannen drongen aan en kregen via Ronald Turenhout en Calvin Arendse de eerste kansjes. Toch viel de openingstreffer aan de andere kant. LSVV dook voor het eerst op rondom het strafschopgebied en met succes. Na een snelle uitbraak werd Remco Reinhard gevonden en hij mocht tussen de Hillegom-verdedigers raak schieten: 0-1.

De Hillegomse-defensie had het afgelopen zondagmiddag wederom lastig. 

De thuisploeg wist zich snel op te richten. Niels van Veen werd door de doelman onreglementair naar de grond gewerkt en verdiende zodoende een strafschop. Dedel mocht achter de bal staan en faalde niet: 1-1. Toch moest het kort voor rust weer een tegentreffer incasseren. Deze keer kon Reinhard na een lange bal simpel doorlopen naar de Partosoebroto en kon hij de bal over de doelman heen wippen: 1-2. Opnieuw leek het erop dat de defensie elkaar niet begreep.

,,In vergelijking met vorig seizoen maakt het meer doelpunten, maar tegelijkertijd krijgt het er ook veel meer tegen”

,,Er is de afgelopen zomer veel kwaliteit bij gekomen, maar op het moment komt het er totaal niet uit”, klonk verdediger Danny van den Berg kritisch kort na de wedstrijd. ,,We staan er niet heel best voor en het gaat zwaar worden. Dit moeten we snel veranderen. Na de eerste twee wedstrijden zijn we in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Ook het feit dat we veel goals tegen krijgen zegt veel.”

Balans tussen aanvallen en verdedigen
In het tweede bedrijf ging Hillegom op zoek naar de gelijkmaker en was het met Joris van Dongen dichtbij. De ploeg van Teeken ging steeds meer naar voren en gaf daardoor veel ruimte in de rug weg. Dat was precies hetgeen waar de bezoekers op hoopten. Ruim tien minuten voor tijd was het invaller Mark Soemers die kon profiteren van onnauwkeurig wegkoppen van Van den Berg: 1-3. Via Dedel deed de thuisploeg nog wat terug, maar kon het niet meer langszij komen: 2-3.

Zodoende kunnen de Hillegommers zich na acht speelronden achter hun oren krabben. In vergelijking met vorig seizoen maakt het meer doelpunten, maar tegelijkertijd krijgt het er ook veel meer tegen. Het zal voor Teeken een tegenvaller zijn dat hij de balans in zijn elftal nog niet heeft gevonden. Wanneer de ploeg wel de balans tussen aanvallen en verdedigen kan vinden, is het levensgevaarlijk, maar tot op heden blink het vooral uit in onzorgvuldigheid, onzekerheid en naïviteit. Kortom, er zal iets moeten veranderen op De Zanderij.

Hillegom – LSVV 2-3 (1-2)  21. Reinhard 0-1, 30. Dedel (pen.) 1-1, 41. Reinhard 1-2, 82. Soemers 1-3, 87. Dedel 2-3.

Hillegom: Partosoebroto, Evers, Van den Berg, Tebbens (62. Van der Paard), M. Van Veen, De Jong (69. Van Trigt), Van Dongen, N. Van Veen, Arendse, Turenhout (62. Ryan), Dedel.

Foto’s: Dirk van der Reep en Michel Bes

Lees ook: ‘Valken beleeft bizarre middag in Leiderdorp: grensrechter en assistent weggestuurd’ 

Interview Stefan Teeken


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan