"banner

Hillegom heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Op De Zanderij was de ploeg van Arend Jan Kranenburg met 2-0 te sterk voor tweedeklasser SV Spartanen uit Wognum. Jasper van Trigt en Aidan Ryan maakten de blauw-witte goals. Wint Hillegom aankomende zondag thuis van Assendelft, dan mag het zich volgend jaar alsnog eersteklasser noemen.

En dat zou een ronduit bizarre ontwikkeling zijn. Twee weken geleden leken de Hillegommers officieel te zijn gedegradeerd na de 0-5 thuisnederlaag tegen HSV uit Heiloo in de nacompetitie. Die ploeg kreeg echter afgelopen week te horen dat het alsnog vier punten in mindering kreeg na het opzettelijk verliezen van Zaanlandia in de reguliere competitie.

KNVB
Door dat verlies plaatste de ploeg uit Heiloo zich wel voor de nacompetitie. Een gelijkspel van HSV tegen Zaanlandia zou betekenen dat Kolping Boys de nacompetitie in de schoot geworpen zou krijgen. Door het opzettelijke verlies zag Kolping Boys die plek aan zich voorbij gaan. De vereniging uit Oudorp besloot daarop een zaak in te dienen bij de KNVB en kreeg z’n gelijk.

Omdat HSV uit de nacompetitie werd geschrapt kreeg Hillegom een herkansing. Afgelopen donderdag werd Kolping Boys in de verlening met 5-2 verslagen.

Hillegom – SV Spartanen 2-0 (1-0)
Goals: Van Trigt, Ryan

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Ajax geeft één helft gas tegen VVSB: 0-7’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels