"banner

Hillegom heeft het buitenkansje tegen Kolping Boys met beide handen aangepakt. De Hillegommers wonnen thuis met 5-2 na verlening van de ploeg uit Oudorp. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. In de verlenging scoorden Jasper van Trigt, Jim Pijpers en Ronald Turenhout (2). Daarmee plaatst Hillegom zich voor de finale van de nacompetitie voor handhaving in de Eerste Klasse. Zondag speelt de ploeg van Arend Jan Kranenburg thuis tegen SV Spartanen.

Voor de beide verenigingen was het onderlinge duel een -onverwacht- extraatje op het seizoen. De twee clubs profiteerden van de straf van HSV Heiloo. Dat plaatste zich voor de nacompetitie door opzettelijk te verliezen in de reguliere competitie van Zaanlandia.

HSV won daarop in de nacompetitie van Hillegom (0-5). Kolping Boys, dat de dupe was van het opzettelijke verlies van HSV, spande een zaak aan tegen de vereniging uit Heiloo en won de zaak. HSV kreeg vier punten in mindering ‘vanwege opzettelijk spelen onder z’n kunnen’ en werd daarmee uitgesloten van de nacompetitie.

Hillegom – Kolping Boys (0-0) 1-1 (Hillegom wint na verlenging: 5-2)
Goals: Turenhout (2), Ryan, Van Trigt, Pijpers

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Kranenburg: ,,Cadeautje moet je uitpakken”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels