"banner

Op bezoek bij Legmeervogels is SV Hillegom er opnieuw niet in geslaagd om tot een overwinning te komen. De ploeg van Arend Jan Kranenburg verloor met 3-1 in Aalsmeer. Ondanks de nederlaag lijkt Hillegom langzamerhand uit de put te klimmen. Het vertoonde spel geeft de burger moed, zo vertelde Danny van den Berg na afloop: ,,Het gaat eindelijk de goede kant op.” 

,,Of ik me zorgen maak?”, gaat de verdediger verder. ,,Mwah, niet per se. Als ik ons zag voetballen, dan heb ik wel het idee dat het goed kan komen. Er zit in ieder geval genoeg kwaliteit in onze ploeg. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de afgelopen weken me wel eens zorgen heb gemaakt.”

,,We hadden het duel onder controle, maar we gaven de wedstrijd weer weg door persoonlijke fouten. Op dit moment hebben we niet de kracht om een wedstrijd om te draaien. Gelukkig gaat het de laatste twee duels beter dan de weken ervoor, maar frustrerend blijft het wel.”

Spitspositie
Door de afwezigheid van Ronald Turenhout – die vorige week in het duel met Hoofddorp zijn neus brak – mocht Jasper van Trigt weer in de basis starten. Uitgerekend hij opende op prachtige wijze de score. Na een goede bal van Jim Pijpers kon de spits aannemen op de borst en raak schieten: 0-1.

Hillegom controleerde de wedstrijd, maar zag dat Legmeervogels uit een hoekschop op gelijke hoogte kwam. Het was de derde keer dit seizoen dat de ploeg van Kranenburg een doelpunt tegenkreeg uit een hoekschop. De Hillegommers gingen met een goed gevoel aan de thee, maar gaven de wedstrijd na rust weg.

,,Hij is van nature een rechtsbuiten en daarom was hij in het begin even zoekende.”

,,Dat we vandaag goed voetballen mag geen excuus zijn”, vindt Van den Berg. ,,We hebben de wedstrijd onder controle en dan geven we na rust in twee minuten tijd twee goals weg. Op dat moment waren we het even kwijt. Het ergste vind ik nog dat het ook helemaal de wedstrijd niet was om te verliezen. Wij hadden hier moeten winnen.”

Systeem
Volgens Van den Berg is de selectie de afgelopen week genoeg in gesprek geweest met de technische staf. De Hillegommers begonnen het seizoen in een 4-4-2 systeem, maar schakelden de afgelopen weken weer terug op het oude en vertrouwde 4-3-3. Volgens de verdediger is dat ook de oorzaak dat het steeds beter gaat draaien op De Zanderij.

,,We hebben het met elkaar over het systeem gehad. Daarin kwam naar boven dat wij ons beter voelen bij 4-3-3. Dat is gewoon iets meer ons ding en daar voelen we ons vrijer in. De wedstrijden hiervoor moesten we vaak omschakelen naar een systeem met drie aanvallers en dan zie je dat we ook gevaarlijker worden. Dat kon je vorige week al tegen Hoofddorp zien en dat zag je vandaag ook.”

Puzzelstukje
Dat Hillegom weer met drie aanvallers speelt heeft ook te maken met de komst van de onbekende nieuweling Calvin Arendse. De buitenspeler doorliep de jeugdelftallen bij FC Lisse en woont in Nieuw-Vennep. Volgens Van den Berg is hij het stukje wat ontbrak.

,,Calvin (Arendse, red.) is een buitenspeler die een paar goede passeerbewegingen heeft. Daarnaast heeft hij snelheid en diepgang, dus dat is altijd lekker. Hij is van nature een rechtsbuiten en daarom was hij in het begin even zoekende. Ik vind dat hij het nu goed invult op de linkerkant.”

Ondanks de nederlaag tegen Legmeervogels vielen er geen harde woorden in de kleedkamer. De ploeg bleef rustig en was verontwaardigd over het resultaat in Uithoorn. ,,Zeg het maar!”, zei Kranenburg na afloop in de kleedkamer. ,,We hebben het met elkaar er over gehad, sprak Van den Berg. ,,Het was gewoon totaal onnodig, maar ik hou er wel alle vertrouwen in.”

Foto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 14.00Leonidas
Altior 14.00Hillegom
DOSR 14.00Foreholte
Wilhelmus 14.00Teylingen
Van Nispen (zon.) 14.00WVC