"banner

,,We hebben onze rug gerecht”, sprak Jeroen Dedel na afloop van de wedstrijd Fortuna Wormerveer- SV Hillegom (3-3). De ploeg uit Hillegom heeft nog niet zijn draai weten te vinden in de derde periode. In de laatste vier wedstrijden werden maar twee punten behaald. Toch sprak er hoop uit het behaalde resultaat.

Dedel kon na afloop terugkijken op een goede pot: ,,We zijn de laatste paar wedstrijden een beetje het goede gevoel kwijtgeraakt. Vandaag was het een totaal andere wedstrijd. We waren vanaf de eerste minuut de betere partij en speelden goed. Het was alleen zuur dat we de drie punten niet over de streep trokken. Toch hebben we vandaag een start gemaakt in het terugkrijgen van het gevoel dat we onderweg zijn verloren.”

Hillegom wist een comfortabele voorsprong op te bouwen in Wormerveer (1-3). Een rode kaart voor middenvelder Niels de Jong deed de wedstrijd kantelen. ,,Niels kreeg halverwege de tweede helft de rode kaart. Een te harde tackle volgens de scheidsrechter. Het was een harde wedstrijd en hij liet veel toe, in mijn ogen had hij het ook met geel af kunnen doen. Met tien man weet je dat het lastig gaat worden.”

,,We mogen daarnaast trots zijn op de jongens die er vandaag stonden”

,,We wisten de score nog wel uit te breiden. Ik maakte zelf de 1-3. Bas Tebbens en Aidan Ryan maakten de andere goals. Het is zuur dat we het in de laatste minuten nog zo weggeven. Vlak na de 1-3 scoorden zij uit een vrije trap de 2-3. Toen was het nog tien minuten lang tegenhouden. Uiteindelijk viel de 3-3 nog vlak voor tijd. Nogmaals heel zuur.”

Perspectief
Hoewel Hillegom weer geen overwinning wist te behalen, doet de eersteklasser in de ogen van Dedel toch goede zaken. ,,Na een moeilijke fase hebben we ons weer een beetje herpakt. Het begin is er. Het is nu zaak om dit door te zetten en ons goede spel terug te vinden. We moeten daarbij misschien niet teveel naar de ranglijst kijken. Vandaag zakken we weliswaar twee plaatsten, maar we hebben wel stappen gemaakt.”

,,We mogen daarnaast trots zijn op de jongens die er vandaag stonden”, vervolgt Dedel. ,,We misten dragende basisspelers als Mitchell van der Paard en Nick van Staveren, om er maar twee te noemen.” Schorsingen zijn daaraan debet. ,,Veel jongens staan op scherp, dus het is bijna elke week wel weer raak”, treurt de aanvaller in Hillegomse dienst. ,,We moeten de lijn van vandaag doortrekken met de spelers die er staan. Volgende week volgt weer een lastige wedstrijd en dan wordt het weer puzzelen om alles op zijn plek te krijgen.”

Tekst: Davy Klaris

Archieffoto: Dirk van der Reep