"banner

Ron Bouman was heel even bang voor een ‘PSV-scenario’ bij zijn SV Hillegom, maar het slechte resultaat en spel van vorige week werd zondagmiddag tegen Wilhelmus (0-2) rechtgezet. De trainer doelde met dat scenario op het feit dat zijn ploeg in een negatieve sfeer kon belanden en daar eventueel moeilijk uit kon komen. Gelukkig voor de oefenmeester was de sfeer slechts een weekje negatief, want in Den Haag boekten de Hillegommers ‘gewoon’ weer een zege. Daarbij kwam ook nog eens dat de koppositie weer in handen is op De Zanderij en dat de eerste periodetitel zeer dichtbij is. 

Bouman noemde de winstpartij in Den Haag ‘revanche’. Niet zozeer op tegenstander Wilhelmus, maar vooral op zichzelf. Tijdens de vorige wedstrijd tegen HVV (2-3 verlies) stelde de tweedeklasser in meerdere opzichten ontzettend teleur. Dat er een keertje werd verloren, was nog te billijken, maar de manier waarop was schrikbarend. ,,Dat was echt een domper en daar hebben we de dinsdag en donderdag met de ploeg nog even over gesproken”, steekt de oefenmeester van wal. ,,We faalden als collectief en gelukkig hebben we tegen Wilhelmus aangetoond dat vorige week een incident was.”

,,Wij moeten eerst in ons spel stabiel worden. We spelen met een relatief jonge ploeg en zolang we winnen is het prima, maar de jongens en het elftal moeten zich ook ontwikkelen.”

Volgens de oud-trainer van RKVV DEM speelde zijn ploeg in de eerste helft een redelijk gelijkopgaande wedstrijd. Al veranderde dat volgens hem redelijk snel. ,,Toen wij aan het voetballen kwamen, waren wij beter. In de tweede helft hebben wij echt een minuut of twintig goed en vooral makkelijk gevoetbald”, klinkt hij tevreden. ,,We kwamen daarna terecht op een 0-2 voorsprong en moesten eigenlijk uitlopen naar 0-3 of 0-4. Op een gegeven moment viel ons niveau wel wat terug, maar al met al was het een prima middag.”

Verwachtingspatroon
In het tweede bedrijf was het Maik van Zanten die de score opende. Kort daarna zorgde Menno van Gurp voor de beslissing. Door de zege staat Hillegom weer aan kop in de Tweede Klasse en volgens Bouman is dat enigszins boven verwachting. ,,Toen wij vorige week verloren, merkte ik een beetje aan de reacties wat het verwachtingspatroon rondom ons elftal was. Sommige mensen vinden dat wij kampioen moeten worden, maar we moeten niet vergeten dat deze ploeg twee jaar tegen degradatie heeft gespeeld in de Eerste Klasse. Het is dan niet zo dat je weer even promoveert.”

,,Als wij wel om de prijzen willen meespelen, dan moet er nog het nodige gebeuren, hoor”, tempert de oud-doelman van FC Lisse de verwachtingen. ,,Wij moeten eerst in ons spel stabiel worden. We spelen met een relatief jonge ploeg en zolang we winnen is het prima, maar de jongens en het elftal moeten zich ook ontwikkelen. Het is zo dat we individueel gezien fantastische spelers hebben, maar als team zijn er echt nog een hoop dingen te verbeteren.”

Periodetitel lonkt
Overigens zijn de Hillegommers dicht bij de eerste prijs van het seizoen. De mannen van Bouman staan op dit moment bovenaan in de eerste periode en hebben de periodetitel voor het grijpen. Toch is de degradant afhankelijk van twee andere ploegen die nog een restant van een wedstrijd moeten spelen.

,,Oliveo en Wippolder moeten nog een half uur tegen elkaar spelen met een stand van 2-2. Wippolder mag die wedstrijd niet winnen. Ook Oliveo kan de periode nog pakken, maar die moeten wel met meer dan twee doelpunten verschil winnen. We gaan het in de gaten houden en het is mooi als we een prijsje pakken, maar mochten we de nacompetitie ingaan, dan is het toch een loterij. Je bent zo afhankelijk van schorsingen, blessures en de vorm van de dag.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Hogervorst: ,,Ik heb geen idee hoeveel ik op deze leeftijd kan verbeteren'”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)