"banner

Niet de Eerste Klasse, maar de Tweede Klasse is het niveau waarop SV Hillegom komend seizoen uitkomt. De Hillegommers degradeerden zondagmiddag na een 3-5 nederlaag op eigen veld tegen Assendelft. Vanzelfsprekend stonden de gezichten op onweer bij de blauw-witten. Met name omdat de ploeg het onnodig achtte om op eigen veld te verliezen van de tegenstander. ,,Deze wedstrijd is een afspiegeling van het seizoen”, zei Niels van Veen. 

Van Veen, die afgelopen zomer overkwam van Ter Leede, maakte met Hillegom zijn tweede degradatie in zijn carriere mee. Een paar seizoenen geleden eindigde hij met FC Rijnvogels op de laatste plek in de Derde Divisie. ,,Deze is wel heel anders, omdat ik bijna alle wedstrijden heb gespeeld. Dat was bij Rijnvogels toen niet het geval.”

Verder zag de aanvaller het in het tweede bedrijf fout gaan bij zijn ploeg. ,,Naar elkaar overspelen lukte niet meer, bijna niets lukte. Als invaller wil je dan een positieve bijdrage leveren door de jongens op te peppen, maar dat lukte niet. Ik denk dat deze degradatie over het hele seizoen gezien terecht is.”

Beluister hier de reactie van Niels van Veen

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook:Hillegom degradeert na verloren verlenging tegen Assendelft


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag3-2Rijnsburgse Boys