"banner

Doelpunten maken in de laatste minuut, zeker als het beslissende goals zijn, is dat misschien wel het mooiste wat er is in het voetbal. Dat geldt alleen niet voor de partij die in de laatste minuut van de wedstrijd die treffer moet incasseren. Hillegom zag op bezoek bij LSVV een punt voor de ogen worden weggekaapt in de allerlaatste minuut van de blessuretijd (2-1).

Co Adriaanse introduceerde een aantal jaar geleden het woord ‘scorebord-journalistiek.’ Het verzonnen woord van de Amsterdamse oefenmeester is dit seizoen tekenend voor de ploeg van Arend Jan Kranenburg. De Hillegommers worden niet vaak weggespeeld door de tegenstanders en kunnen goed meekomen. Ondanks dat de ploeg laag op de ranglijst staat, is het in de duels niet kansloos.

Op bezoek bij LSVV hadden de mannen van Kranenburg nog een probleem erbij: de klok. ,,Het zat niet bepaald mee, nee”, klonk doelpuntenmaker Ronald Turenhout teleurgesteld na afloop. ,,Dat we ‘m in 94ste minuut tegen kregen, zei genoeg.  Eigenlijk ging het de hele wedstrijd gelijk op en na de 1-1 kregen we nog een goede kans op de 1-2. De laatste twintig minuten hadden wij constant de bal, maar zij hadden aan één counter genoeg.”

Goede zaken
Desondanks houden de Hillegommers nog altijd zicht op een veilige plek. Het gat met AGB is maar drie punten. Daar moet wel een kanttekening bij geplaatst worden, omdat die ploeg nog twee wedstrijden tegoed heeft. Omdat directe concurrenten Assendelft en EDO HFC ook verloren, is er niets veranderd aan de situatie van de blauw-witten. Het had een punt kunnen uitlopen op de hekkensluiter, maar de wedstrijd duurde een minuut te lang.

,,Als we de punten hadden opgeteld die we in de laatste minuten hebben verloren, dan hadden  we nu op een veilige plek  gestaan.”

,,Ik scoorde zelf nog uit een vrije trap”, keek Turenhout terug op de verloren wedstrijd. ,,Ik plaatste hem om de muur heen en hij ging er lekker in.”

Communicatie
In de eindfase van het duel tegen de ploeg uit Zuid-Scharwoude, had de ploeg van Kranenburg het redelijk onder controle. De afspraken werden nagekomen tot dat de scheidsrechter de fluit al bijna in zijn mond had gedaan. ,,Iemand van ons stapte achterin in en die jongen had de hoeken voor het uitkiezen. Uiteindelijk maakte hij hem ook en stonden we voor de zoveelste keer dit seizoen met lege handen.”

,,Ik heb wel het gevoel dat die drie punten er aan zitten te komen. We zijn elke keer heel dichtbij, maar de laatste weken hebben we het al een aantal keer in de laatste minuut weggegeven. Arend Jan (Kranenburg, red.) heeft na afloop ook niks gezegd. Dat was misschien maar beter ook.”

Perspectief
Toch ziet Turenhout perspectief voor dit seizoen. Oké, aan de resultaten is het nog niet te zien, maar in het spel van de Hillegommers wel. In de eerste seizoenshelft was het vaak tegenhouden en hopen op een uitbraak of een fout van de tegenstander. Na de winterstop neemt de ploeg het heft weer in eigen handen en heeft het vaak de bal. Ook geven de mannen van Kranenburg steeds minder kansen weg. Kortom, Turenhout blijft erin geloven.

,,Ik vind dat wij beter voetballen dan in de eerste seizoenshelft. Toen hebben we ook een reeks neergezet waarin we punten pakten. Wat ik net al zei, ik heb echt het idee dat die drie punten er binnenkort aan zitten te komen. We scoren nog steeds niet makkelijk, maar het spel gaat in ieder geval de goede kant op.”