"banner

Van de vliegende start van sv Hillegom is na vijf duels weinig meer over. Het elftal van Stefan Teeken begon het seizoen met twee overwinningen. Nu daar drie nederlagen op een rij op zijn gevolgd, zijn de blauw-witten langzaam maar zeker gezakt naar de middenmoot van de Eerste Klasse. In Naarden verloor Hillegom met 5-2 van SV NVC.

Toch hoor je weinig wanklanken vanuit De Zanderij. Zo lijkt de huidige ‘middenmootplek’ van de Hillegomers realistisch voor de status van de eersteklasser. Zo klinkt dat ook door in de antwoorden van één van de doelpuntenmakers in Naarden, Aidan Ryan. ,,Voor het seizoen zeiden we tegen elkaar dat we hoog in de middenmoot wilden eindigen.”

,,We spelen met een redelijk nieuw team. Er is een aantal nieuwe jongens bij gekomen, plekken zijn nieuw ingevuld door andere jongens dan vorig jaar. Dan is het nog met elkaar even zoeken naar; wie doet nou wat of wat wil de trainer dat we doen. Het is wel fijn dat we de eerste twee potten gewonnen hebben. Daarom is er nu ook absoluut geen man over boord na deze drie nederlagen op rij.”

,,De afgelopen vijf jaar heb ik altijd in de basis gestaan. In dat geval is het wel even wennen.”

In Naarden zette Ryan z’n eigen ploeg nog wel op voorsprong. De openingsgoal van de wedstrijd zorgde er wel juist voor dat SV NVC het gas erop zette op eigen grond. ,,Wij waren aan het begin de bovenliggende partij”, zag Ryan. ,,Maar na onze goal lieten we het uit onze handen glippen.”

Lange bal
,,We gingen achteruit lopen en zakten in. Als ik eerlijk ben, vond ik NVC geen onwijs sterke ploeg. Alleen zijn wij veel te veel in hun spelletje meegegaan. Zij speelden vaak de lange bal en ook de tweede bal kwam dan vaak in hun bezit. Op een één of andere manier gingen wij ook de lange bal spelen, maar kregen we het niet voor elkaar om daarna de bal in de ploeg te houden. Daardoor kreeg NVC steeds meer balbezit.”

Jeroen Dedel zit in de sandwich bij twee spelers van SV NVC

Uiteindelijk werd het voor de Hillegommers de slechtste pot sinds de start van de competitie, concludeerde Ryan. Na een 1-1 ruststand in Noord-Holland, ging het in helft twee snel bergafwaarts voor de Hillegommers. Nadat de ploeg eerst op 2-1 achterstand kwam, volgden de tegengoals zich in een rap tempo op. ,,De 3- en 4-1 kregen we vrij snel achter elkaar om de oren. Toen gingen de ‘koppies’ wel even hangen. Maar goed, dit kan een keer gebeuren. Op naar zondag.”

Profiteren
Komend weekend wacht met JOS/Watergraafsmeer opnieuw een vrij sterke tegenstander. Met FC Boshuizen, SV NVC en AGB als afgelopen tegenstanders is het de vierde ploeg op een rij uit de top vijf van de Eerste Klasse. ,,Het wordt geen ‘makkie’. Het enige wat we kunnen doen is honderd procent geven. Boshuizen was tot nu toe de sterkste. Tegen AGB en NVC hadden we meer moeten profiteren van hun mindere verdediging.”

,,Het was nog een kopbal ook, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.”

Voor Ryan zelf is het in ieder geval weer te hopen dat trainer Teeken voor de rappe buitenspeler kiest in het duel tegen de Amsterdammers. In de eerste vier duels begon de voetballer met Engelse roots nog op de bank. Iets bijzonders in negatieve zin voor kleine Hillegommer.

Basisplek
,,Tegen NVC was ik eigenlijk al verrast dat ik mocht spelen. Calvin Arends heeft het prima gedaan in de eerste paar wedstrijden op mijn plek. Dat ik de eerste goal van de wedstrijd maak is daarom voor mij persoonlijk wel lekker. Het was nog een kopbal ook, dat slaat natuurlijk helemaal nergens op”, lacht Ryan.

,,Maar als Calvin zou spelen tegen JOS/Watergraafsmeer, dan moet ik daar als voetballer mee kunnen leven. Alleen denk ik dat ik het afgelopen zondag niet onaardig gedaan heb. Ik moet me bewijzen in de minuten die ik krijg. De afgelopen vijf jaar heb ik altijd in de basis gestaan. In dat geval is het wel even wennen.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Bekijk ook: ‘Één-tweetje: ,,Die tweet over de Katwijk-supporters was echt schandalig”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW