"banner

En opnieuw stond sv Hillegom afgelopen zondag na negentig minuten met lege handen. Op sportpark De Zanderij toonde het bezoekende JOS/Watergraafsmeer zich met 0-2 te sterk voor de thuisploeg. De snelle 0-1 kwam de formatie van Stefan Teeken, ondanks het goede spel, in het vervolg van het duel niet meer te boven.

Door deze nederlaag raakt de uitstekende competitiestart, die twee overwinningen opleverde, steeds meer in de vergetelheid. Met wat alweer de vierde nederlaag op rij was, is Hillegom langzaam maar zeker afgezakt richting de staartploegen. Van paniek is in Hillegom echter geen sprake, integendeel.

,,We hoeven echt niet te wanhopen”, bleef Teeken na afloop optimistisch. ,,We leverden deze zondagmiddag één van de beste wedstrijden van het seizoen af. Het is alleen jammer dat we zo moeilijk tot scoren komen. Dat heb je ook vandaag weer kunnen zien. Daar moeten we de komende week op de training hard aan werken.”

,,Als dat gaat lukken, verhoogt dat ook het zelfvertrouwen binnen de ploeg.”

Een blik op het Hillegomse doelsaldo bevestigt de zienswijze van de oefenmeester. In zes competitiewedstrijden werd tot nu toe zeven maal gescoord. Om de weg omhoog te vinden is er vooral op dit onderdeel het nodige werk aan de winkel voor de Hillegomse aanvallers. ,,Als dat gaat lukken, verhoogt dat ook het zelfvertrouwen binnen de ploeg”, voegde Teeken er nog aan toe.

Tegenvaller
’Boosdoener’ op De Zanderij was dit keer Jorik Hollewand die zijn ploeg al binnen tien minuten uit een Amsterdamse hoekschop op een 0-1 voorsprong zette. Een goal waaraan volgens Teeken overigens een luchtje zat. ,,Frank de Groot werd in een duel geblokt en verdiende eigenlijk een vrije trap. Dat zat dan even tegen, maar ondanks die tegenvaller pakten we het hierna goed op.”

Good-old Ronald Turenhout kon ook niet het verschil maken

De nummer twee van de ranglijst had de handen vol aan Hillegom, dat het goede spel echter niet in de gelijkmaker wist te vertalen. Dat gold ook na de thee toen de thuisploeg alles in het werk stelde om de verdiende gelijkmaker op het scorebord te laten verschijnen.

Bonuspunt
Teeken koos via een aantal aanvallende wissels ervoor om in ieder geval op die manier een punt aan het duel over te houden. Zo kon het gebeuren dat Menno van Gurp, doorgaans spits in het tweede, zijn debuut mocht maken in het blauw-witte vlaggenschip.

,,Naarmate de tweede helft vorderde zijn we vol op de aanval gaan spelen. Daarbij creëerden we het nodige, maar de gelijkmaker bleef helaas achterwege. Voor ons goede spel zijn we vandaag dus niet beloond. Het blijft dan ook doodzonde dat we vandaag niet een bonuspunt aan deze wedstrijd hebben kunnen overhouden. Dat zou zeker verdiend zijn geweest”, aldus de teleurgestelde trainer.

,,In de serie die er nu aankomt moeten we onze slag zien te slaan.”

Uiteindelijk kreeg Hillegom in de slotfase het deksel volledig op de neus toen de thuisploeg via een ongelukkig eigen doelpunt van captain De Groot op een onoverbrugbare 0-2 achterstand kwam. ,,Toen was de koers natuurlijk definitief gelopen. Dat we na afloop de complimenten kregen is natuurlijk mooi, maar daar koop je niets voor.”

Serie
,,Aan de andere kant moeten we ons vasthouden aan datgene wat we hebben laten zien. Dat nemen we mee naar volgende week, als we bij DSOV op bezoek gaan. We hebben de topploegen van deze afdelingen nu gehad. In de serie die er nu aankomt moeten we onze slag zien te slaan. Daar heb ik na vanmiddag alle vertrouwen in.”

Hillegom – JOS/Watergraafsmeer 0-1 (0-2) 9. Hollewand 0-1, 80. De Groot 0-2 (e.d.)

Hillegom: Braggaar, Evers, De Groot, Van Dongen, Van Veen (85. Haagmans), De Jong, Pijpers (64. Turenhout),Van Trigt 68. Van Gurp), Dedel, Arendse, Ryan

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Kagia blijft vrolijk doorgaan met winnen: ,,Afwachten hoe we omgaan met tegenslagen”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA