Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Buiksloot gaf Bas Naber aan dat het tijd werd dat zijn ploeg de punten eens ging pakken. De Hillegom-coach heeft maar één wens en dat is in de Tweede Klasse blijven. Maar ook vandaag bleef een zege uit voor Hillegom. Buiksloot won verdiend met 0-1 en boekte de vierde overwinning op rij.

Met veel strijd werd Buiksloot door Hillegom bestreden en daar was niets mis mee. ,,Dat was een verdienste van Hillegom”, zei coach van Buiksloot Leeroy Echteld. ,,We kregen weinig tijd om ons spel te spelen. Daar hadden wij moeite mee. Toch hebben we voor de rust de mogelijkheden gehad om een goal te scoren. Dat had ook moeten gebeuren, is mijn mening.”

Wat dat betreft had de coach groot gelijk. Voor Hillegom viel er in de eerste helft niet veel te halen. Toch kreeg de thuisploeg de beste kans. Rond de twintigste minuut schoot Christian Nederpel echter vrij voor de doelman naast. Vóór die grote kans van Nederpel had Buiksloot al wat reële mogelijkheden gehad. Spelmaker Kobina Plange had pech met een een bal tegen de paal.

De gehele eerste helft dicteerde Buiksloot. Mooi combinatiespel tot de zestien was er te zien, alleen de eindpass ontbrak. Ook een afstandsschot van Plange en een inzet van Moushine el Yacoubi troffen geen doel.

Achterstand

In de tweede helft kwam Buiksloot alsnog op voorsprong. Via de rechterkant werd Ayoub Salihi in stelling gebracht: 0-1. Een paar minuten later leek de definitieve beslissing te vallen. Door een misser van Soufyan Saidi bleef Hillegom een grotere achterstand bespaard.

Dat Buiksloot een fase van de wedstrijd gas terugnam, kwam Hillegom niet slecht uit. Het kon behoorlijke druk uitoefenen op de manschappen van Echteld. Het was te danken aan keeper Wal dat de 0-1 bleef staan. Een aantal corners zorgde voor veel gevaar. Tweemaal was Wal heel alert en redde uitstekend.

Hillegom-coach Bas Naber was teleurgesteld over het resultaat. ,,We hebben tegen een goede ploeg gespeeld. Toch hebben we het laatste kwartier een paar mogelijkheden gehad om op gelijke hoogte te komen. Dan moet je een beetje geluk hebben. Ik kan de jongens niets verwijten over hun strijdlust. Ze hebben er keihard voor gevochten, maar helaas staan we weer met lege handen. Ik blijf vertrouwen houden in mijn ploeg. Het moet ’n keer kantelen.”