Ook in de negende speelronde bleef koploper SV Hillegom ongeslagen. Het won met 2-1 bij naaste concurrent MMO door een geweldige kopbal van invaller Jasper van Trigt tien minuten voor het eindsignaal. Het was een typische spitsengoal van Van Trigt, die nadrukkelijk aan de deur klopt voor een basisplek. Hillegom deed uitstekende zaken met de overwinning, want wederom werd uitgelopen op de concurrentie. Van Nispen staat inmiddels op zeven punten achterstand, MMO volgt op een punt daarachter.

Om Bas Naber vroeg te spreken is weinig nodig. De oefenmeester was vroeg op sportpark de Zanderij. Goedgemutst was hij naar Hillegom vertrokken. Natuurlijk voelde ook hij de druk die er op deze eerste (historische) wedstrijd stond tussen MMO en Hillegom.

Naber: ,,Er is altijd druk. Als die er niet is. klopt er iets niet. Ik heb mijn geïnstrueerd volop voor de winst te gaan. Het gat is vijf punten. Als dat er acht kunnen worden zou dat wel heel mooi zijn”, was de oefenmeester vooraf vol vertrouwen.Schermafbeelding 2014-11-17 om 11.24.06

De eerste helft voerde Hillegom de regie en had MMO het druk met verdedigen. Sporadisch kwam de ploeg eruit. Hillegom-doelman Daan Ruigrok had het niet al te moeilijk. Zijn collega Albin van Wieringen was beduidend drukker de eerste helft. De doelman keepte scherp. De kopbal van Mitchell van de Paard pareerde hij met veel allure. Bij de eerste poging van Ruben Beentjes raakte Van Wieringen geblesseerd, maar hij kon verder spelen. Hillegom zou in het verloop van de eerste helft liefst zeven corners krijgen. Dat zei alles over het Hillegomse overwicht.

Naber: ,,We hebben een paar uitstekende kansen gehad. Het is jammer dat de goal niet viel. Er ging veel goed de eerste helft met tempo en druk zetten, alleen vergaten we te scoren.”

Effectiever

MMO was veel effectiever en sloeg bij het eerste gevaarlijke moment direct toe. Daar was wel een penalty voor nodig. Een ongelukkige handsbal van Dave Angevaare kwam de ploeg uit Hoogmade goed uit. Richard Bakker schoot zijn zesde seizoenstreffer binnen: 1-0. Een behoorlijke domper voor de ploeg van Naber, die enige tijd nodig had voor herstel. De laatste vijf minuten van het eerste bedrijf zette de ploeg weer volop druk. En met succes. Vlak voor het rustsignaal viel de 1-1. Van de Paard kopte steenhard een vrije trap binnen.

MMO-spelmaker Richard Bakker baalde deels. ,,De gelijkmaker viel ongelukkig voor ons. Het had mooi geweest als we met 1-0 de rust in hadden gegaan. Vervolgens hebben we afgesproken er vol voor te gaan.  Op zoek gaan naar de tweede goal was ons doel.”

En zo gebeurde het ook, want MMO gooide er veel passie en strijd in. De groenwitten gaven goed partij en waren volledig gewaagd aan Hillegom. Het kon twee kanten op. Uitgesproken veel kansen waren er niet, maar de spanning was soms om te snijden met hachelijke momenten. Toch kwam Hillegom als winnaar uit de strijd. Tien minuten voor tijd viel de 1-2. Invaller Van Trigt had maar zeven minuten nodig om het verschil te maken. Zo’n driehonderd bezoekers zagen hem schitterend de winnende treffer binnen koppen en de beslissing forceren: 1-2.

Hectisch

Het werden nog tien hectische laatste minuten. Hillegom-keeper Daan Ruigrok werd nog de grote man met een geweldige redding in de absolute eindfase. Een vrije trap van Bakker pareerde hij met verve. Ook een buitenspeldoelpunt hielp MMO niet aan een gelijk spel. De negende overwinning voor Hillegom was een feit. 27 punten uit negen duels, wat een weelde.

Na afloop van de wedstrijd was MMO’er Bakker teleurgesteld. ,,Een resultaat heeft er lange tijd ingezeten. Het is jammer dat het tien minuten voor tijd alsnog mis ging. We hebben de tweede helft goed partij gegeven en alles in het werk gesteld om de punten hier te houden. We hoeven ons niet te schamen dat we verloren hebben van de koploper. Het gat is inderdaad groot geworden, maar we laten ons niet ontmoedigen.”

Uiteraard was Naber een tevreden man. ,,Inderdaad een weelde. Hier had ik op gehoopt vanmorgen op weg naar Hillegom. De eerste helft waren we ongenaakbaar, maar vergaten we alleen een goal te maken. MMO kreeg één kans uit een penalty en we kwamen op achterstand. Gelukkig viel voor ons op een cruciaal moment net voor rust de gelijkmaker. Dan ga je toch met een beter gevoel de rust in. De tweede helft waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd en werd het een spannend verhaal. Door een fantastische goal van Jasper winnen we alsnog deze pot.”