Aan de kop van de ranglijst veranderde niets. SV Hillegom won verdiend met 2-0 van Wilhelmus, maar de concurrenten Laakkwartier en BMT maakten eveneens geen fout. Met nog zeven duels te gaan is én wordt het ongemeen spannend in de Tweede Klasse C. Wie van de drie heeft de langste adem?

Dat Wilhelmus geen gemakkelijke klus zou worden voor Hillegom, was bekend. In de uitwedstrijd werd weliswaar met 0-3 gewonnen, maar zo gemakkelijk als die uitslag doet vermoeden was de overwinning ook weer niet. Bij Hillegom ontbrak Frank de Groot door een schorsing. Hij werd centraal achterin moeiteloos vervangen door Maurice van der Neut.

,,Ja, ik heb lekker gespeeld”, stelde Van der Neut. ,,Normaal staat Frank bij ons achterin. Maar ook zonder Frank moeten we het kunnen klaren. Dat is gelukt. De drie punten zijn weer binnengehaald en daar gaat het om. Bijblijven is ons doel, zodat wij tot het einde in de titelrace kunnen blijven.”

In de luren leggen
Wilhelmus kreeg in de beginfase twee mogelijkheden, waar zomaar de 0-1 uit had kunnen vallen. Dat lot bleef Hillegom bespaard, al had de fusieclub zelf ook kunnen scoren. Joey Sobhi vergat een voorzet in te koppen en Nick van Staveren schoot over. De grootste kans kreeg Aidan Ryan rond de 35e minuut. Een steekpass van Jim Pijpers bereikte de pijlsnelle speler. Ryan probeerde met een uitgekiende kopbal over Justin van Look heen het net te vinden. De doelman liet zich niet verassen. Ook een schot van Jeroen Dedel had geen succes en daarmee was de koek wel op in het eerste bedrijf.

Euvel voor Hillegom was dat Wilhelmus georganiseerd speelde. En mocht het fout gaan, dan was er altijd nog de grensrechter van Wilhelmus. Elke keer als het dreigend werd, vlagde de beste man voor buitenspel. Twee of drie keer zat hij er volledig naast. Op tien meter afstand liet scheidsrechter Mank zich nogal eens in de luren leggen.

De tweede helft kon niet beter beginnen voor de ploeg van Naber. Een inzet van Jeroen Dedel werd het laatst aangeraakt door verdediger Paul Janssen. De 1-0 was een feit en een lekkere binnenkomer, want de ban was gebroken. De ploeg van Mansveld moest nu wel komen.

In de race
,,We kregen gelijk meer ruimte”, oordeelde Dedel. ,,De tweede goal bleef lange tijd uit helaas. Wij hebben wedstrijden dat we er weleens vijf inleggen. Dat is nu even minder in deze fase van de competitie. We waren vandaag goed voorbereid. Het gaat bij ons ook niet vanzelf, want wij moeten ook honderd procent zijn om te winnen. We houden wel gewoon weer de nul en dat is ook een kwaliteit. Het hoeft niet altijd mooi, als het maar effectief is. We zijn nog volop in de race. Ik ben benieuwd hoe het slot van de competitie gaat verlopen.”

Hillegom kwam in de tweede helft eigenlijk niet meer in de problemen. Of het moet die spannende scrimmage voor het doel van keeper Daan Ruigrok zijn geweest. Met kunst en vliegwerk werd de gelijkmaker voorkomen. Vlak daarna was Pijpers dicht bij de 2-0. Zijn schot werd goed gepareerd door Look.

Na een directe rode kaart van Janssen was het helemaal gebeurd met de aspiraties van Wilhelmus. Hillegom benutte uitstekend de ruimte. Ryan bediende topscorer Van Staveren, die onberispelijk de 2-0 binnenschoot.

SV Hillegom – Wilhelmus 2-0 (0-0). 46. Janssen 1-0 (eigen doelpunt). 89. Van Staveren 2-0.

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, Van der Neut, van Saase, Van Leeuwen, Van der Paard, Ryan, Pijpers, Van Staveren, Sobhi, Dedel.

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen