"banner

De weg omhoog lijkt ingezet door SV Hillegom. Twee weken geleden werd tegen LSVV de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Vervolgens werd een punt gehaald tegen Velsen en zondag mocht de ploeg van Arend Jan Kranenburg er andermaal één bijschrijven op bezoek bij Zeeburgia in Amsterdam (2-2). 

Toch moest Jim Pijpers na afloop even nadenken of hij tevreden was met het gelijkspel. ,,We hebben in ieder geval de stijgende lijn te pakken”, opende de middenvelder na afloop. ,,Aan de wedstrijd houd ik een beetje een dubbel gevoel over. We kwamen snel met 1-0 achter, maar die achterstand bogen we vlot weer om in een voorsprong. Daarom was het zonde dat we kort voor het einde van de eerste helft de 2-2 weggaven.”

Hillegom kwam op gelijke hoogte door een eigen goal van de thuisploeg. Even later mochten de bezoekers vanaf de strafschopstip aanleggen voor de voorsprong. Pijpers nam zelf plaats achter de bal en schoot raak: 1-2. Voor de thee kwam Zeeburgia nog op 2-2. Desondanks denkt Pijpers dat zijn ploeg tevreden mag zijn met een punt.

,,Iedereen is nodig, of het nou de basisspelers zijn of de wissels. We kunnen iedereen even goed gebruiken.”

,,Volgens mij zijn er drie doelpunten van Zeeburgia afgekeurd. Dus in dat opzicht kwamen we goed weg. In de eerste helft hebben we bijna alleen maar verdedigd. In de rust zeiden we tegen elkaar dat we meer moesten gaan voetballen. Dat hebben we in de tweede helft dan ook gedaan.”

Vorm
Dat SV Hillegom in betere vorm raakt lijkt een feit. Aan het begin van de competitie ontbrak het nog wel eens aan vertrouwen en lef. Kranenburg had even nodig om de juiste formatie en de daarbij behorende poppetjes te vinden, maar het is hem uiteindelijk gelukt om een collectief te smeden.

,,We zijn een hecht team dit seizoen”, bevestigt Pijpers. ,,Dat hebben we de afgelopen weken ook duidelijk gemaakt aan elkaar. Iedereen is nodig, of het nou de basisspelers of de wissels zijn.”

Tegenslagen
Dat het geluk niet altijd aan Hillegomse zijde was, moge eveneens duidelijk zijn. De ploeg moest lang wachten op de eerste driepunter. Met een beetje geluk en vooral winnaarsmentaliteit kwam die felbegeerde zege er twee weken geleden. Pijpers is dan ook te spreken over de instelling van zijn teamgenoten.

,,Voor mij is het ook een omslag geweest. Dit seizoen moeten we het echt hebben van het collectief. Ik vind dat we aardig met de tegenslagen zijn omgegaan. In mijn ogen staan we te laag op de ranglijst. Wij horen in de subtop thuis.”

,,Of het invloed heeft op mij? Nee, hoor. We hebben de laatste jaren goede trainers gehad, dus ik heb er vertrouwen in.”

,,Of ik dat zeker weet? Ja, honderd procent. Ik heb er geen twijfel over dat we ons veilig gaan spelen. Qua niveau doen wij niet onder voor veel ploegen in deze competitie. Ik vind dat wij beter zijn dan sommige ploegen waar we tegen hebben gespeeld. Wat dat betreft komt de wedstrijd van zondag tegen AGB goed uit. Dat is een goede mogelijkheid om weer drie punten te pakken.”

Trainer
Pijpers speelt al een aantal jaar in het eerste elftal van de Hillegommers. Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat zijn huidige trainer Kranenburg na dit seizoen stopt op De Zanderij. De linkspoot heeft begrip voor het besluit van zijn oefenmeester.

,,Hij zit hier natuurlijk al een paar jaar en heeft ervoor gekozen om volgend jaar de TC 1-cursus te gaan doen. Daarnaast krijgt hij mooie kansen op zijn werk en heeft hij een ‘kleine’ thuis, dus ik snap het wel. Of het invloed heeft op mij? Nee, hoor. We hebben de laatste jaren goede trainers gehad, dus ik heb er vertrouwen in.”

Lees ook: ‘Ronald Turenhout danst de samba’

Foto: Dirk van der Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)