Jordy Hilterman kwam afgelopen zomer over naar van Jong FC Volendam naar Katwijk. Naast spits van de kampioen van de Tweede Divisie is hij ook nog verdienstelijk gamer. Met als specialiteit: FIFA. Met de finale van de VIDB FIFA 18 Cup  voor de boeg geeft Hilterman wat tips.

Voor de goede orde: de spits is niet zomaar een FIFA-speler. In 2016 kroonde hij zichzelf tot Nederlands kampioen FIFA. Hilterman ging zelfs een tijdje door het leven als E-sporter, maar moest daarmee stoppen. De reden daarvoor was dat hij zijn hobby niet meer combineren met de trainingstijden van zijn toenmalige club (FC Volendam, red.).

E-sporter
Nu de boomlange spits, die zijn eerste duel voor Katwijk wist te scoren tegen De Treffers, meer vrije tijd heeft, probeert hij het FIFA spelen weer wat meer op te pakken. Het is geen verrassing dat Hilterman goed overweg kan met het spel. Zijn vrienden hebben hetzelfde talent en zijn op dit moment E-sporters bij verschillende BVO’s. Juist van zijn vrienden leerde de aanvaller onwijs veel.

,,Meestal speelden we onderling toernooitjes tegen elkaar”, begint de spits. ,,Dan leggen we allemaal €10,- in en de winnaar pakt de pot. Daardoor wil je winnen. Tijdens die potjes proberen we bijvoorbeeld ook trucjes uit en te leren. Uiteindelijk wil iedereen zo’n toernooi winnen.”

Ervaring
De komende tijd gaat Hilterman weer toernooitjes spelen in Nederland en gaat hij een poging wagen om succes te behalen over de grens. Maar wat kan jij als finalist van de VIDB FIFA 18 Cup het beste doen om het toernooi te winnen?

Dit zijn de tips van de aanvaller van vv Katwijk:

  1. ,,Probeer zo snel mogelijk de juiste trucjes te vinden in het spel en leer die uit je hoofd.”
  2. ,,Het verdedigen is één van de belangrijkste dingen in de game. Ook dit moet je goed onder de knie proberen te krijgen.”
  3. ,,Je moet geduld houden tijdens het spelen, anders word je weggetikt. Als je blijft wachten dan komen er ruimtes en kun je kansen creëren.”
  4. ,,In FIFA is het belangrijk om balbezit te houden. Als je dit combineert met geduld, dan kan je op een gegeven moment gevaarlijk worden.”
  5. ,,Als je gaat oefenen, zoek dan een tegenstander die de juiste weerstand biedt, want dan leer je het meeste van.”

De VIDB FIFA 18 Cup is komende vrijdag, 7 september, op sportpark De Krom. De finale zal rond 18:00 uur beginnen en eindigt om 21:00 uur. 

Lees ook: ‘Van der Zalm (SJC): ,,Alles is nieuw”‘




REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)