Voor Quick Boys lijkt het seizoen al een paar weken te lang. Al maanden speelt de ploeg eigenlijk nergens meer om, maar wordt er getracht nog zo hoog mogelijk te eindigen in de Derde Divisie. In de slotfase van het seizoen is van die aspiraties weinig meer over. Voor de tweede week op rij ging de ploeg van Jan Zoutman onderuit tegen een laagvlieger. Dit keer was zelfs de nummer laatst Huizen met 2-1 te sterk.

De tiende plaats is nu het verdict, maar daar kan nog wel iets aan veranderen. De zevende en dus het linkerrijtje behoren nog tot de mogelijkheden. Maar dan moet er wel worden gewonnen van koploper IJsselmeervogels dat op Nieuw Zuid bij winst sowieso de titel verovert.

Zwakke start
Op de Wolfskamer stond de ploeg al na zeven minuten tegen een achterstand aan te kijken. ,,We begonnen heel zwak”, zag middenvelder Milan Hoek. ,,Daarna kwamen we wel wat beter in de wedstrijd en stichtten we ook wel gevaar, maar we hadden de arbitrage niet echt in ons voordeel.”

Hoek doelt op een afgekeurde goal na rust van zijn ploeg. Volgens de controleur was het een zuivere goal. ,,De scheidsrechter dacht dat de bal nog werd aangeraakt volgens mij, maar dat was helemaal niet zo. Na afloop bleek dat de openingstreffer van Huizen ook nog eens buitenspel was. Maar goed dat kan gebeuren. Dan nog mogen wij niet verliezen.”

Pech
Quick Boys had ook nog de nodige pech. Delano A Cohen schoot op de lat en ook Max van Steen raakte nog het houtwerk met een kopbal, maar alleen Jason Oost vond nog het net, nadat Huizen op 2-0 was gekomen door De Graaf.

Ook tegen Huizen was het weer improviseren voor Zoutman. Nu was Jesse Driebergen niet beschikbaar.  ,,We missen te veel spelers. Er valt nauwelijks iets te kiezen. En dat is al heel lang zo. Het verhaal is wel bekend. Ik wil niet zeggen dat iedere wedstrijd een kopie is, maar het lijkt wel allemaal op elkaar. We moeten het ermee doen.”

Opladen
Zaterdag wacht dus IJsselmeervogels op Nieuw Zuid in de laatste speelronde. Voor o.a. Hoek is het vanwege een vertrek de laatste wedstrijd in het blauwwitte shirt. ,,We moeten ons nog een keertje opladen. Al is het voor het thuispubliek. Dat is niet echt verwend geweest de laatste tijd. Niemand wil dat de tegenstander op jouw veld kampioen wordt. Maar Vogels is in zeer goede doen. Wij speelden uit daar wel ons beste uur van het hele seizoen. Daar moeten we ons aan vasthouden. Er zijn makkelijkere plekken om kampioen te worden, dat weten ze ook in Spakenburg wel. Alleen maakt dat Berry Powel weinig uit.”

Huizen – Quick Boys 2-1 (1-0) 7. Van Loen 1-0, 57. De Graaf 2-0, 76, Oost 2-1

Quick Boys: De Zwart (46. Kuipers), Opoku (69. J. van der Plas), De Vreugd, D. van der Plas, Ravensbergen, Hoek (60. Misa Danso), A Cohen, Mahmoed, Den Hartog, Oost, Van Steen.

Foto: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen