Dirk Hoekstra genoot een dag na ONS Sneek – Ter Leede van het Noordwijkse zonnetje op het sportpark van SJC. Nog altijd blijft het Sassenheimse vriendengroepje waarin hij zit, zo veel mogelijk elkaars voetbalwedstrijden bezoeken. Zo zag Hoekstra z’n maatje Melvin van Stijn winnen met SJC van Quick ’20 en kon het weekend op die manier succesvol worden afgesloten voor de voetballer van Ter Leede. Hij had zaterdag zelf z’n eigen weekend al een kickstart gegeven door in de slotseconden de 3-3 te maken voor zijn team tegen de voetballers uit Friesland.

Die puntendeling werd zaterdagavond toch nog eventjes gevierd in de Sassenheimse ‘biertent’ tijdens de feestweek in het dorp. Met een groepje van een man of tien besloten enkele spelers van Ter Leede om nog even aan de teambuilding te werken op een ontspannen manier. En met een punt op zak.

,,Als je 3-3 maakt in de allerlaatste seconden, ga je iets lekkerder de ‘biertent’ in”, lachte Hoekstra z’n tanden bloot. ,,Het is nog best gezellig geworden met elkaar. Buiten het veld gaan we ook steeds meer met elkaar om.” Tussen de spelers die nog even een biertje gingen halen zat ook Toon Zwetsloot, die sinds z’n terugkomst in Nederland weer voor het eerst in de basis stond namens de rood-gelen.

,,Vorig seizoen was ik vooral invaller. Dat vond ik niet altijd even makkelijk. Nu maak ik mijn minuten.”

,,Voor Toon was het ook weer even nieuw, met wat nieuwe jongens om zich heen. Ik vond het zelf leuk om weer met ‘Toontje’ te voetballen. Dat hebben we toch een tijdje niet gedaan. We hebben een leuk team nu bij elkaar, met veel jongens die al een tijd bij Ter Leede zitten.”

Een daarvan is Robert Steemers. De 28-jarige voetballer opende in Friesland de score voor de bezoekers. Nog geen minuut later stond het alweer 1-1 in Sneek. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Na ruim tien minuten in het tweede bedrijf kwam de thuisploeg op voorsprong. Nu was het Ian van Otterlo die direct de 2-2 op het scorebord zette.

Dominant
Toen ONS Sneek vijf minuten voor tijd de 3-2 maakte, leek Ter Leede tegen z’n derde nederlaag in de Derde Divisie aan te lopen. Alleen was er daarmee buiten Hoekstra om gedacht. De Sassenheimse verdediger maakte drie minuten in de blessuretijd met een kopbal de 3-3. Daarmee scoorde hij voor de tweede week achter elkaar.

,,Ik ben wel lekker bezig”, knipoogde de verdediger. ,,Ik vond eigenlijk dat we hadden moeten winnen van ONS Sneek. Zij hebben twee keer gescoord uit een corner. Maar ik vond dat wij domineerden. We hebben veel op hun helft gevoetbald en aardig wat kansen gecreëerd. Die gingen er helaas niet altijd in. We waren vooral in de eerste helft heer en meester. Wij hadden toen al de deur op slot moeten gooien.”

,,Als iemand wat zegt in het veld, moet je dat soms even wegslikken en er later op terugkomen.”

Voor Hoekstra zelf komen de twee goals die hij de afgelopen twee weken maakte op een goed moment. De verdediger lijkt bezig met z’n definitieve doorbraak in het eerste van Ter Leede. ,,Vorig seizoen was ik vooral invaller. Dat vond ik niet altijd even makkelijk. Nu maak ik mijn minuten. Ik krijg de waardering nu voor mijn ontwikkeling, merk ik.”

Valkuil
Voor de Sassenheimse fans is het hebben van ‘eigen jongens’ in de basiself een mooi gezicht. Dat de voetballers het daarnaast ook goed met elkaar kunnen vinden, maakt het verhaal alleen maar interessanter. Al schuilt daar ook best valkuil in, vindt Hoekstra. Niet dat de spelers te lief tegen elkaar zijn in het veld, integendeel juist.

,,We mogen wel wat meer van elkaar pikken. Als iemand wat zegt in het veld, moet je dat soms even wegslikken en er later op terugkomen. Nu gaan we af en toe in het veld te veel op elkaar in. Dat gaat vaak ten kosten van je concentratie en de positie op het veld die je inneemt. Kijk, over het algemeen zijn we tevreden met de start, maar er zijn details die echt nog wel beter kunnen.”

ONS Sneek – Ter Leede 3-3 (1-1) 13. Steemers 0-1, 14. Crowther 1-1, 57. Arissen 2-1, 59. Van Otterlo 2-2, 84. Arissen 3-2, 90+3. Hoekstra 3-3

Ter Leede: Bekkers, Boelee, Van der Lans, Hoekstra, Mouchih, Robertson, Zwetsloot, Van Otterlo, Echahbouni (60. Gillissen), Limon (75. Van den Berg) , Steemers

Archieffoto: Hans Schalk

Lees ook: ‘Noordwijk is in Tiel niet volledig zichzelf’

Samenvatting ONS Sneek – Ter Leede (Beelden: Sport Noord)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)