Jesper Hogedoorn zal vanaf volgend seizoen het doel van Quick Boys verdedigen. Een opmerkelijke overstap aangezien de sluitpost de eerste doelman van tweededivisionist Kozakken Boys is. Toch kijkt hij uit naar het avontuur in Katwijk. ,,Het niveau in de Tweede- en Derde Divisie ontloopt elkaar niet zoveel. Ik zie het dan ook niet als een stap terug.”

Volgens de voormalig Feyenoord-goalie zitten er ook meer uitdagingen in de Derde Divisie. ,,In de Derde Divisie heb je nog periodekampioenschappen en schitterende streekderby´s tegen Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en FC Lisse. In de Tweede Divisie speel je alleen maar om een kampioenschap.”

Hogedoorn is pas net weer eerste keeper bij de succesclub uit Werkendam. ,,Ik heb tien maanden blessureleed gekend. Vlak voor de winterstop was ik weer hersteld. Toen heb ik twee wedstrijden gekeept en afgelopen weekend tegen VVSB ook. Dus ik ben wel weer gewoon eerste keeper.”

Hoogst haalbare

Het kampioenschap is dan ook de doelstelling van de ervaren doelman. ,,Ik ga erheen om kampioen te worden. Er staat een aardig team en aan mij is beloofd dat ze zich op enkele positie gaan versterken. Het hoogst haalbare moet altijd het doel zijn. En een club als Quick Boys speelt daar altijd voor.”

Toevalligerwijs is de huidige reservekeeper van Quick Boys, Raymond Kuipers, de zakelijke compagnon van Hogedoorn. ,,Van de verhalen van Raymond heb ik gehoord wat een fantastische club het is. Aangezien wij samen een bedrijf runnen zal hij natuurlijk ook mijn naam wel eens hebben laten vallen bij Quick Boys. Maar ik denk niet dat ik op basis daarvan ben gehaald. In onderlinge wedstrijden hebben ze mij ook zien spelen en ik ben uitgebreid gescout.”

Lastige uitdaging

Op Nieuw Zuid zal hij de strijd moeten aangaan met Martijn de Zwart. De Zwart is al jarenlang de vaste sluitpost van het vlaggenschip. Voor Hogedoorn een zo op het oog lastige uitdaging. ,,Ik ga naar Quick Boys om eerste keeper te worden. Ik ben nu drie jaar eerste keeper bij Kozakken Boys en De Zwart al een paar jaar bij Quick Boys. Het wordt een open strijd waarin de trainer uiteindelijk beslist.”

Foto: website Quick Boys


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen