Drie weken geleden leek de titel nog voor het grijpen, maar komende zaterdag vecht Quick Boys tegen Scheveningen voor de allerlaatste kans nog iets van het seizoen te maken. Een drama tekent zich af op Nieuw Zuid. Weer een seizoen zonder prijs.

,,Dat is het understatement van het jaar”, verzucht keeper Jesper Hogedoorn. ,,We hadden zicht op de titel en nu lijkt het erop of dat we alles hebben verspeeld. Dat is deze week ook echt wel benoemd. Dat lijkt me duidelijk.”

Wrang
Quick Boys zat koploper Spakenburg na de winterstop met zes overwinningen op de hielen totdat topscorer Yordi Teijsse besloot van het veld te stappen uit onvrede over een woordenwisseling met Dirk Kuijt. Zonder Teijsse en met Kuijt werd er slechts één keer gewonnen.

,,Of daar de gehele geschiedenis een rol in heeft gespeeld, weet je nooit. Wel weet ik dat Teijsse makkelijk scoort.”

De achterstand op Spakenburg is nu zeven punten met nog vijf duels te gaan. Wrang is ook dat de koploper ook drie keer verloor de afgelopen weken en eveneens hopeloos uit vorm is. Ook de derde periode is door de slechte reeks uit zicht geraakt. ,,Je had niet eens alles hoeven winnen, maar de afgelopen weken was het onder de maat. Of daar de gehele geschiedenis een rol in heeft gespeeld, weet je nooit. Wel weet ik dat Teijsse makkelijk scoort.”

De 32-jarige Hogedoorn heeft een lange carrière achter de rug en debuteerde zelfs voor Feyenoord. Hij is dit seizoen misschien wel de beste speler op Nieuw Zuid. Met puike reddingen voorkwam hij vaak dat z’n ploeg een treffer om de oren kreeg. Toch besloot hij te stoppen na dit seizoen.

,,Het gaat lekker moet ik zeggen. Ik heb wel wat puntjes gepakt denk ik. Soms denk ik dan; moet ik niet nog een jaar doorgaan want het gaat zo goed? Maar ik kan het alles gewoon niet meer combineren. Ik heb een eigen zaak en daar gaat veel tijd in zitten. Ik heb een mooie carrière gehad, die ik hier had willen afsluiten met een promotie.”

,,Er is dit seizoen ook zoveel gebeurd. Dat zie je al die jaren van de buitenkant en nu maak je het zelf mee.”

Scheveningen is de Katwijkers inmiddels gepasseerd op de ranglijst en hebben al de tweede periode op zak. De ploeg is de laatste maanden bijkans onverslaanbaar. Kan Quick Boys zichzelf nog een keer oprichten? ,,Wij moeten vijf keer winnen en dan zien we wel waar het eindigt. Dat is onze enige hoop. Lukt het Scheveningen om te winnen van ons en Spakenburg verspeelt weer punten, zie ik ze zelfs nog kampioen worden.”

Hunkeren
En dat zal opnieuw pijn doen op Nieuw Zuid. De hunkering naar de Tweede Divisie is groot, weet ook Hogedoorn. ,,Dat merk je aan alles. De club is er ook aan toe. Er wordt alles aan gedaan, maar het gaat niet vanzelf. We hebben zeker voor de winterstop te makkelijk de doelpunten weggegeven. Nu hebben we weer een dip gehad. Er is dit seizoen ook zoveel gebeurd. Dat zie je al die jaren van de buitenkant en nu maak je het zelf mee. Het wordt zaterdag zwaar, maar niet onmogelijk.”

Titelfoto: Orange Pictures
Foto in tekst: Stefan Rijnders

Lees ook: ‘Vergeten Verleden: een Katwijks jaar met hindernissen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)